Lounais-Häme

Kalavedet kuntoon ja kalastusharrastukselle vauhtia - ELY-avustusten haku on käynnissä

Myönnettävät määrärahat ovat kertyneet kalastajien maksamista kalastonhoitomaksuista. Kuva: Seppo Pessinen
Myönnettävät määrärahat ovat kertyneet kalastajien maksamista kalastonhoitomaksuista. Kuva: Seppo Pessinen

Avustukset kalatalouden alueelliseen edistämiseen ovat nyt haettavana ELY-keskuksista. Tänä vuonna painopisteinä ovat kalavesien kestävän käytön ja hoidon suunnittelu, kalastusharrastuksen edistäminen ja kalastuksen valvonta.

Tukea jaettaessa otetaan huomioon hankkeen vaikuttavuus, laajuus, innovatiivisuus ja taloudellisuus sekä toiminnan kohderyhmä.

ELY-keskusten kalatalousviranomaiset myöntävät erityisavustuksia alueellisiin kalatalouden edistämishankkeisiin sekä yleisavustuksia kalatalousaluetoimintaan.

Myönnettävät määrärahat ovat kertyneet kalastajien maksamista kalastonhoitomaksuista. ELY-keskuksen tuella on esimerkiksi kohennettu kalavesiä. Esimerkiksi Tammelassa Ilmetynjokeen ja Teuronjokeen on rakennettu kutualueita taimenille.

Erityisavustuksia myönnetään alueellisiin kehittämis-, kokeilu-, koulutus-, selvitys- ja valistushankkeisiin, jotka edistävät kalavesien kestävän käytön ja hoidon suunnittelua, toimeenpanoa, ohjaamista ja kehittämistä sekä kalastuksenvalvontaa.

Avustuksia voivat hakea oikeustoimikelpoiset yhteisöt ja yritykset.

Hankkeet voivat olla myös useamman kuin yhden ELY-keskuksen toimialueella. Hakemus osoitetaan sille ELY-keskukselle, jonka toimialue kattaa pääosan toiminnasta.

Yleisavustuksia kalatalousaluetoimintaan voivat hakea kalatalousalueet.

Vuoden 2020 määrärahojen hakuaikaa on 28. helmikuuta saakka.

Uusimmat

Fingerpori

comic