Lounais-Häme

Kalenteritietoutta Jokioisilla

Mikä määrää kalenteripäivien kulun? Vastausta kysymykseen on luvassa, kun Helsingin yliopiston almanakkatoimiston johtajanakin asian parista kokemusta hankkinut professori Heikki Oja tarttuu aiheeseen Jokioisten kunnantalolla keskiviikkona 5.10.

Hän tekee valtuustosalissa kello 18 alkavassa esitelmässään selkoa niin kalenterinteon teoriasta kuin käytännöstäkin kaukaisesta menneisyydestä nykyhetkeen asti. Tähtitieteen dosentti ja filosofian tohtori Heikki Oja toimi Helsingin yliopiston Almanakkatoimiston johtajana 1994-2012 oltuaan ennen sitä yliopiston almanakkatoiminnan vastuuhenkilönä 1970-luvun lopulta alkaen.

Hän kuului myös Tiedekeskus Heurekan käynnistämiseen keskeisesti vaikuttaneisiin henkilöihin ja on kirjoittanut kymmeniä yleistajuisia tietokirjoja sekä esiintynyt usein radiossa kertomassa tähtitieteestä ja avaruustutkimuksesta.

Pääosin Tammelassa asuva Oja tuo Lounais-Hämeen Uranuksen ja Jokiläänin kansalaisopiston järjestämään esitelmätilaisuuteen nähtäväksi riimusauvoja sekä uudempia kalentereita, muun muassa Valtionkalentereita Suomen itsenäistymisen ajalta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti