Lounais-Häme Lounais-Häme

Kalervo ja kumppanit sai uutta laulettavaa – Iloisten ihmisten lauluvihko 3 tuo täydennystä yhteislauluihin

Iloisten ihmisten lauluvihko 3 täydentää jo ennestään yhteislaulukäytössä olleita niteitä.
Yhteislaulajien kelpaa nauttia Kalervo ja kumppanien kera laulamisesta nyt myös uutta laulukirjaa hyödyntäen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Yhteislaulajien kelpaa nauttia Kalervo ja kumppanien kera laulamisesta nyt myös uutta laulukirjaa hyödyntäen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kalervo ja kumppanit ovat saaneet yhteislaulutilaisuuksiinsa ohjelmatäydennystä uuden Iloisten ihmisten lauluvihkon muodossa. Ensikerran tuore painotuote palvelee tarkoitustaan Notkot soikoon -lauluillassa Häntälän kyläkeskuksessa Somerolla tiistaina 23.7.

Suosituksi yhteislaulutilaisuuksien vetäjäksi profiloitunut ryhmä toteaa yksissä tuumin, että uuden laulukirjan hankinta tuli vastaan käytännön sanelemana juttuna, jolle riitti myös sosiaalista tilausta.

Jo entuudestaan Kalervolla ja kumppaneilla on ollut käytössään yhteislaulutarkoitusta varten kaksi laulukirjaa. Nyt valmistunutta Iloisten ihmisten laulukirja kolmosta voi luonnehtia niitä täydentäväksi painokseksi.

– Sisällöltään osittain samaa kuin edellisissäkin ja osittain uutta aineistoa. Selvää on, että Uralin pihlaja, Metsäkukkia, Satumaa ja muut vastaavat kansansuosikit ovat saaneet paikkansa tässäkin kirjassa, ryhmän esilaulaja Kalervo Kankaanpää toteaa.

Kalervo ja kumppanit huomauttavatkin, että kysymys ei ole tutun ja turvallisen hylkäämisestä, vaan valinnanavaran kasvattamisesta. Tutun ja turvallisen mukana säilymisen varmistaa sekin, että kaksi edellistä lauluvihkoa ovat myös jatkossa käytettävissä.

Sananmukaisesti näkyvää muutosta uudessa kirjassa edustaa tekstikoon kasvattaminen entistä laulajaystävällisemmäksi.

Hanuristit Päivi Saarinen ja Kalle Salko kertovat uutuudessa painotetun myös yhteislaulutarkoituksia parhaiten palvelevien sävellajien löytämistä.

– Tämä kirjan sivuilla näkymätön työ vaati kompromissien hakemista niin, että sävelkorkeudet sopivat ihanteellisesti yhteislauluyleisölle ja samalla myös Kalervon äänialalle, he huomauttavat.

Harmonikansoittajien keskinäisessä työnjaossa Päivi Saarinen huolehtii melodisen taustatuen antamisesta laulamiselle ja Kalle Salko soinnutuksesta sekä bassostemmoista.

Uusi laulunide sisältää edeltäjiensä tavoin runsaat sata laulua. Niin ikään edeltäjiensä tavoin siitä on otettu tilaisuuksissa jaettavaksi sadan kappaleen painos, jonka on todettu riittävän kahden ja tiukan paikan tullen kolmenkin sadan yhteislaulajan joukolle.

Kalervo ja kumppanit välittävät Yhteislauluprojektin puolesta kiitoksensa uudesta Iloisten ihmisten lauluvihkosta aktiiviselle taustatuelleen Ritva Vastamäelle ja yhteistyökumppaneille sekä uskollisille mukana laulajilleen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic