Lounais-Häme Tammela

Kalle Larsson jatkaa Tammelan kunnanjohtajana – Suljettu lippuäänestys ratkaisi

Kalle Larsson sai suljetussa lippuäänestyksessä 20 ääntä, Piia-Tuulia Rauhala sai 6 ääntä ja Aki Viitasaari sai yhden äänen.
Tammelan kunnanjohtaja valittiin suljetulla lippuäänestyksellä, jota valvoi pöytäkirjanpitäjän sijainen Anne-Mari Into ja äänet laskivat Eero Pura ja Juha Ojansuu. Kuva: Tapio Tuomela
Tammelan kunnanjohtaja valittiin suljetulla lippuäänestyksellä, jota valvoi pöytäkirjanpitäjän sijainen Anne-Mari Into ja äänet laskivat Eero Pura ja Juha Ojansuu. Kuva: Tapio Tuomela

Kalle Larsson jatkaa Tammelan kunnanjohtajana. Tammelan kunnanvaltuusto valitsi hänet suljetulla lippuäänestyksellä kunnanjohtajan vakituiseen virkaan. Larsson toimii parhaillaan Tammelan kunnanjohtajana määräaikaisessa työsuhteessa ajalla 1.11.2014–30.10.2019.

Kalle Larsson sai lippuäänestyksessä 20 ääntä, Piia-Tuulia Rauhala sai 6 ääntä ja Aki Viitasaari sai yhden äänen. Larsson, Rauhala ja Viitasaari olivat kunnanhallituksen kunnanvaltuustolle esittämät kunnanjohtajan virkaan parhaiten soveltuvat hakijat. Larsson, Rauhala ja Viitasaari olivat myös paikalla kunnanvaltuuston kokouksessa, jossa jokainen piti itsestään kunnanvaltuutetuille lyhyen esittelypuheenvuoron.

Larssonin, Rauhalan ja Viitasaaren lisäksi kunnanvaltuutetuilla oli mahdollisuus äänestää suljetulla lippuäänestyksellä kunnanjohtajan viran hakijoista myös Jari Järvenpäätä tai Magnus Tuomaalaa, mutta kumpikaan ei saanut yhtään ääntä.

Lue edeltävistä vaiheista

Meidän Tammela -valtuustoryhmään kuuluva Ilkka Tuovinen piti ryhmäpuheenvuoron, jossa kaikkia kolmea valtuustossa esittäytynyttä hakijaa kiiteltiin erinomaisiksi, mutta heistä parhaaksi nostettiin Piia-Tuulia Rauhala. Tuovinen mainitsi Rauhalan erityisosaamisen olevan taloudessa, minkä lisäksi Rauhalalla on Tuovisen puheenvuoron mukaan vahva hallinnon osaaminen, yritysmaailman tuntemus, hyvät verkostot, yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, johtamiskokemusta ja vahva motivaatio toimia Tammelan kunnanjohtajana.

– Rauhalan puolesta puhuu myös Kelan pääjohtajan suosituskirje, Tuovinen sanoi.

Jyri Kaunisto (kesk.) puhui kunnanjohtajan valinnan tärkeydestä, koska nyt valitaan henkilö, joka näyttää Tammelan suunnan eteenpäin. Hänen mukaansa keskustan valtuustoryhmä ei kuitenkaan lähtenyt esittämään kunnanjohtajaksi ketään hakijaa.

Olli-Pekka Jasu (kok.) puhui kokoomuksen valtuustoryhmän kannattavan Kalle Larssonin jatkoa.

– Larssonilla on jo hyvät verkostot ja hyvä ote kuntaan, Jasu sanoi.

Susanna Vähä-Herttua (vas.) käytti vasemmistoliiton valtuustoryhmän ja sen taustajoukkojen puheenvuoron, jossa asetuttiin Larssonin jatkon kannalle. Vähä-Herttua kiitteli Larssonia muun muassa aktiivisesta viestinnästä, helposta lähestyttävyydestä ja kunnan markkinoinnista.

– Jatkuvuus on nyt tärkeää, Vähä-Herttua sanoi.

Jan Löfstedt (vihr.) asettui vihreiden valtuustoryhmän puheenvuorossaan Kalle Larssonin kannalle. Hän antoi Larssonille kiitosta muun muassa vuorovaikutuksesta, yhteistyöstä, sitoutumisesta työhönsä kunnan hyväksi ja innostuneesta otteesta.

Heikki Vainio (sd.) puhui valtuustoryhmänsä puolesta, ja hän lainasi Kalle Larssonin valtuustolle pitämässä esittelypuheenvuorossa käyttämiä sanoja, joiden mukaan Larsson on kasvanut kunnanjohtajan tehtävässään.

Tuomo Tuovinen (kesk.) totesi kaipaavansa muutosta. Hänen mukaansa myös nykyinen johtaja Larsson voi uudistua, mutta hän uskoi Rauhalan voivan tuoda uutta virtaa ja kiitteli tämän talousosaamista, johtamiskokemusta ja kunta-alan tuntemusta.

Kalle Larsson käytti valinnan varmistuttua kiitospuheenvuoron, jossa hän totesi olevansa helpottunut ja onnellinen.

– Lupaan tehdä parhaani, Larsson sanoi. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic