Lounais-Häme Forssa

Kallio yllätti remonttimiehet – Kaskenkadun vesi- ja viemäröintityöt ovat vihdoin valmistumassa

Katua suolataan siihen asti, kun asvalttipinta tehdään syksyllä.
Kaskenkatua on remontoitu Forssassa pitkään. Työn pitäisi valmistua ensi viikon aikana. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kaskenkatua on remontoitu Forssassa pitkään. Työn pitäisi valmistua ensi viikon aikana. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kaskenkadun putkiremontin kesto on aiheuttanut kadun varren asukkaissa ihmetystä. Remontti käynnistyi viime syksynä ja sen piti alkujaan olla valmis vuodenvaihteeseen mennessä.

Kaskenkadun varrella asuva Ari Aaltonen kertoo töiden olleen välillä seis.

– Olen puhunut paikalla olleiden työmiesten kanssa. Kaivurikuski esimerkiksi joutui välillä lähtemään akuuttia putkirikkoa paikkaamaan, mikä on hyvin ymmärrettävää, Aaltonen sanoo.

Aaltosen tietojen mukaan putkitöissä vastaan tullut kallio hidasti työn etenemistä.

Kallio yllätti

Vesihuoltoliikelaitoksen työpäällikkö Jarmo Viitanen vahvistaa Aaltosen tiedon.

– Kaksi kolmasosaa matkasta oli kalliota, mikä tuli yllätyksenä. Emme lähteneet rikkomaan sitä ampumalla, joka olisi vaikuttanut kadun taloihin. Työ tehtiin kiilaamalla, eli porattiin reikä, jota louhittiin hydraulikiilalla. Se hidasti remontin valmistumista, Viitanen kertoo.

Viitasen toiveissa on, että remontti valmistuisi ensi viikon aikana.

– Vesijohdot on kytketty tällä viikolla ja sadevesiputket ensi viikolla. Yritetään saada remontti valmiiksi ensi viikon aikana, Viitanen kertoo.

Katua kastellaan

Kaskenkadun liikenne on töiden aikana ohjattu Kannistonkadun kautta. Sieltä on kulkenut myös Valtatie 2:n ali kulkeva liikenne Pikku-Muolaasta. Aaltosen mukaan meno on ollut etenkin työmaaliikenteen aikaan iltapäivällä vilkasta, eivätkä autoilijat ole malttaneet aina ajaa rauhallista vauhtia.

Kaskenkadun pintaan on ajettu kivimurskaa, joka Aaltosen mukaan pöllyää niin, ettei autoa ole kannattanut omalla pihalla pestä tai imuroida. Aaltonen toivoo, että kadulle ajettaisiin pölyn ehkäisemiseksi suolavettä, kuten perjantaiaamuna tehtiin.

Viitanen lupaa, että näin tulee tapahtumaan.

– Olemme sopineet kaupungin teknisen viraston kanssa, että he suolaavat katua koko kesän ajan tarpeen mukaan. Asvaltti laitetaan kadulle syksylle, kun pinta on asettunut.

Reklamaatiot päivystysnumeroon

Viitasen mukaan vesilaitokselle ei ole tullut yhteydenottoja kadun asukkailta. Hän kiittelee asukkaita pitkäpinnaisuudesta.

– Kun me lähdemme kadulta töiden valmistuttua, käymme siellä tarkastamassa tilannetta enää harvoin. Sen johdosta asukkaiden kannattaa olla yhteydessä suoraan meidän päivystysnumeroon (03) 4141 5590, jossa vastataan aina. Näin saamme tiedon ongelmista, kuten esimerkiksi kuopista, joita käydään kyllä paikkaamassa, Viitanen sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic