Lounais-Häme

Kalliomäki, Kuusto tai Talsoila, joko olisi Forssan vuoro voittaa? Juuri sinä voit ehdottaa Suomen parasta kaupunginosaa

Mikä Forssan kaupunginosista ansaitsisi tulla palkituksi? Kuva: Lassi Puhtimäki
Mikä Forssan kaupunginosista ansaitsisi tulla palkituksi? Kuva: Lassi Puhtimäki

Mistä löytyy elävää kaupunkikulttuuria ja aktiivisia asukkaita? Missä yhteisöllisyys on vahvaa ja toiminta kaikille avointa? Missä voi tuntea urbaanin kaupungin sykkeen ja kotiseuturakkauden roihun? Nyt saa kertoa ja kehua!

Suomen Kotiseutuliiton Vuoden kaupunginosa -kilpailussa etsitään jälleen Suomen parasta kaupunginosaa.

Haussa on viihtyisä ja yhteisöllinen kaupunginosa, jossa on monipuolista toimintaa, aktiivisia asukkaita ja yhteisöjä sekä kaikille avoimia tapahtumia. Viime vuonna Vuoden kaupunginosaksi tuli peräti 200 ehdotusta, joiden joukosta voittajaksi valikoitui Oulun Tuira. Forssasta ehdokkaina olivat Kalliomäki, Kuusto, Ojalanmäki, Talsoila ja Viksberg.

Kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa kaupunginosaa – omia kulmia, lomakohdetta, naapurikaupunginosaa tai henkistä kotia, kunhan alue on urbaani kaupunginosa. Ehdotusaika päättyy maaliskuun lopussa. Voittaja julkistetaan Flooran päivänä, 13. toukokuuta.

Ehdotuslomake löytyy Kotiseutuliiton verkkosivuilta.

Missä on yhdessä tekemisen menininkiä?

Tänä vuonna kilpailun pääkriteeri on yhdessä tekeminen ja kaikki mukaan -ajattelu. Miten yhdessä tekemisen meininki näkyy kaupunginosassa? Pääsevätkö kaikki halutessaan mukaan alueen toimintaan?

Hyvässä kaupunginosassa on toimintaa erilaisille ihmisille, mahdollisuus osallistua alueen kehittämiseen, turvallista elää ja hyvä yrittää.

Palkinnolla Kotiseutuliitto korostaa kaupunginosien paikallistoimijoiden aktiivisuuden merkitystä kotiseudun viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden rakentamisessa.

Vuodesta 2001 järjestetyssä kilpailussa on palkittu kaupunginosia eri puolilta Suomea, muun muassa Oulusta, Espoosta, Helsingistä, Porista, Vantaalta, Tampereelta, Turusta, Vaasasta, Lahdesta ja Kajaanista. Joko tänä vuonna olisi Forssan vuoro?

Vuonna 2018 palkittiin yhteisöllinen Kauklahden kaupunginosa Espoosta, vuonna 2017 voiton vei aktiivinen ja kehittyvä Helsingin Vuosaari ja vuonna 2016 kotiseuturakas Porin Reposaari.

Eri alojen asiantuntijoista koostuva raati eli Kotiseutuliiton kaupunkityön jaosto seuloo ehdotuksista kärkiehdokkaat ja tekee esityksen voittajasta Suomen Kotiseutuliiton hallitukselle, joka nimeää voittajan.

Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön keskusjärjestö, johon kuuluvat keskustoimisto, 15 aluejärjestöä ja noin 750 jäsenyhdistystä ympäri Suomen.

Uusimmat

Fingerpori

comic