Lounais-Häme

Kampauksen teko ja kynsien lakkaus kruunaa linnan juhlat

Somerolla vietettiin lasten oikeuksien juhlaa nyt 11. kertaa. Tänä vuonna teemaksi valikoitui Suomi100-hengessä lasten omat linnan juhlat.

Ja koska linnan juhlissa ollaan, väki tietenkin pukeutui juhlan arvoisesti. Nuorilla neideillä näkyi juhlamekkoa ja jopa prinsessa-asuja, vaikka tasavallassa asutaankin. Nuoret miehet pukeutuivat juhlan arvoisesti kravattiin tai ainakin suoriin housuihin. Aikuistenkin päällä oli juhlavampaa asua.

Juhla-asuihin olivat pukeutuneet myös Annika Saneri ja tämän lapset Mikaela sekä Nikolas.

-On tässä juhlan tuntua. En minäkään kotiäitinä normaalisti näin pukeudu, Saneri naurahti.

 

Vaikka lasten juhlassa oltiinkin, myös aikuisille linnan juhlat tarjosivat mielenkiintoa. Miia Juotteen kokoama Lapsiperheet kautta aikojen -näyttely esitteli muun muassa Someron ja Somerniemen koulujen historiaa.

-Ihan pienimmistä alakouluista ei löytynyt tietoa, mutta kaikki kansakoulut ovat esillä. Samoin kierto- ja rippikoulut, Juote kertoo.

Seurakunnan päiväkerhojen luokkakuvia oli esillä vuosilta 1976–1996 ja moni vanhempi bongasi itsensä vanhoista kuvista.

Juote haastatteli näyttelyä varten useita henkilöitä ja hankki kirjastosta materiaalia. Hän arvioi käyttäneensä näyttelyn kokoamiseen noin sata tuntia.

-Kirkonmäen koululla näyttely on esillä itsenäisyyspäivänä ja Somero-seura on siitä kiinnostunut.

 

Ainakin tyttöjen mieleen juhlassa näytti olevan kampausten teko ja kynsien lakkaus, koska pisteelle oli jonoa alusta alkaen. Veera Kontio sai tukkaansa punaisia raitoja.

-Hyvältä näyttää. Olisi kiva jos raidat pysyisivät, hän tuumi hiuksiaan peilistä tarkastellessaan.

Äiti Mari Silen oli paikalla ensimmäistä kertaa Veeran kanssa, mutta vanhemman pojan kanssa lasten oikeuksien juhla on tullut tutuksi.

-Mukavaa että tällaisia juhlia järjestetään. Kampaukset, kakunsyönti ja onginta varmaan ovat niitä houkuttelevimpia juttuja täällä, Silen arvioi.

Tapahtuman järjestivät MLL Someron paikallisyhdistys ja Someron seurakunta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti