Lounais-Häme

Kamppailu siirtolaislasten kohtalosta jatkuu - Trump syytti demokraatteja "valheellisten nyyhkytarinoiden" levittämisestä

Washington
23.06.2018, 17:18

Ulkomaat

Perheistään erotettujen siirtolaislasten kohtalo oli perjantaina edelleen hämärän peitossa, kaksi päivää sen jälkeen kun presidentti Donald Trump ilmoitti lopettavansa asetuksella käytännön, jonka perusteella siirtolaislapsia on viety pois vanhemmiltaan Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla.
Viranomaiset eivät edelleenkään kyenneet vastaamaan, mitä on määrä tehdä yli 2 300 lapselle, jotka on lähetetty telttaleireihin ja tilapäismajoituksiin sillä välin, kun heidän vanhempiaan syytetään laittomasta maahanmuutosta.
Trump jatkoi ärhäkkäällä linjallaan ja vaati eteläisen rajan vahvistamista.
– Me emme voi sallia maamme joutumista laittomien maahanmuuttajien valtaamaksi samalla kun demokraatit kertovat valheellisia nyyhky- ja surutarinoita, toivoen saavansa niistä etua vaaleissa, presidentti pauhasi Twitterissä.
Mielenosoitukset perheiden erottamista vastaan jatkuivat Washingtonissa. Aktivistit soittivat nauhoituksia perheistään erotettujen lasten itkusta muun muassa kansallisesta turvallisuudesta vastaavan ministeri Kirstjen Nielsenin Washingtonin-asunnon edessä.

Äänestys maahanmuuttolaista siirtyy ensi viikkoon

Trumpin takinkäännösten kyydissä pyristelevä republikaanipuolue päätti siirtää ensi viikkoon äänestyksen maahanmuuttolakeja uudistavasta lakiesityksestä. Lakiesityksestä oli alun perin määrä äänestää jo torstaina, mutta puolue ei näyttänyt saavan riittävästi ääniä esityksen tueksi, minkä vuoksi äänestys lykättiin ensin perjantaille ja sitten ensi viikolle.
Presidenttikin puuttui lainsäädäntöjupakkaan kehottamalla tviitissä republikaaneja lopettamaan ”ajanhaaskaamisen” maahanmuuton parissa ja lykkäämällä asiaa yli marraskuun välivaalien.
Republikaaneilla on enemmistö sekä edustajainhuoneessa että senaatissa, mutta puolue taistelee maahanmuuttokysymyksissä itseään vastaan.
Puolueen sisällä on jyrkkiä näkemyseroja siitä, miten maahanmuuttolakeja tulisi uudistaa. Nyt käsittelyssä oleva lakiesitys pyrkii kompromissiin eri leirien välillä, mutta Washington Postin mukaan monet tiukan linjan konservatiivit ovat kieltäytyneet tukemasta sitä.
New York Timesin mukaan he vastustavat sitä, että lakiesitys antaa mahdollisuuden kansalaisuuteen ”uneksijoille”, eli lapsena Yhdysvaltoihin laittomasti tuoduille siirtolaisille.
Trump on pitkään toivonut lakiesitystä, joka tiukentaisi rajavalvontaa, lopettaisi erään oleskelulupien arpomisohjelman, rajoittaisi perheenyhdistämisiä ja antaisi oikeuksia ”uneksijoille.”
Republikaanijohtajat harkitsevat yrittävänsä saada tukea tiukan linjan konservatiiveilta lisäämällä lakiesitykseen kohdan, jonka mukaan yritysten olisi varmistettava verkkojärjestelmän kautta, että niiden työntekijöillä on laillinen oikeus työskennellä Yhdysvalloissa, esimerkiksi kansalaisuus tai oleskelu- ja työlupa.
Edustajainhuoneen demokraattijohtaja Nancy Pelosi kritisoi lakiesitystä ”kompromissiksi paholaisen kanssa” ja sanoi, etteivät demokraatit tue sitä.
Torstaina toinen, kovempaa linjaa vetävä lakiesitys hävisi äänestyksessä, kun 41 republikaania ja kaikki edustajainhuoneen 190 demokraattia äänestivät sitä vastaan.


Juttua korjattu 23.6. klo 17.15. Aiemmassa jutussa kerrottiin virheellisesti, että lakiesitykseen mahdollisesti lisättävän kohdan mukaan yritysten olisi varmistettava verkkojärjestelmän kautta, että niiden työntekijöillä on Yhdysvaltojen kansalaisuus. Tosiasiassa verkkojärjestelmästä tarkistettaisiin, että työntekijöillä on laillinen oikeus työskennellä Yhdysvalloissa.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1010156224749408258
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1010116816998490113
https://www.washingtonpost.com/politics/trump-lashes-out-at-democrats-as-house-republicans-struggle-to-unite-behind-immigration-legislation/2018/06/21/16713068-7481-11e8-b4b7-308400242c2e_story.html?utm_term=.f3af9681892f
https://www.nytimes.com/2018/06/21/us/politics/house-immigration-bills-dreamers-daca-family-separation.html

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic