Lounais-Häme Jokioinen

Kamreeri avaa ovensa Jokioisten kunnantalolla – Lounasravintolaa pyörittämään tuttu mies Ravintola Wendlasta

Kunnantalon lounasravintolan yrittäjäksi saatiin tuttu mies Ravintola Wendlan takaa.
Puhtaus on puoli ruokaa. Jokioisten siivoustyönjohtaja Hannele Paakkanen kuurasi Café Kamreerin tilat lattiasta kattoon. Kunnantalo oli ilman ravintolapalveluja joulusta saakka. Kuva: Lassi Puhtimäki
Puhtaus on puoli ruokaa. Jokioisten siivoustyönjohtaja Hannele Paakkanen kuurasi Café Kamreerin tilat lattiasta kattoon. Kunnantalo oli ilman ravintolapalveluja joulusta saakka. Kuva: Lassi Puhtimäki

Muutama viikko sitten näytti huonolta. Jokioisten kunnantalon ravintolaan oli saatu yrittäjä, mutta hän perui tulonsa.

Hyvät neuvot olivat tarpeen ja sellainen myös löydettiin: soitto tietotalon Ravintola Wendlasta tutulle Mika Salmiselle kannatti.

– Olimme yhteydessä Mikaan, koska Wendlan toiminnasta ja ruoasta on saatu niin paljon hyvää palautetta, Jokiläänin yritysasiamies Jarmo Kujanpää kertoo.

Wendlan hyviä puolia siirtyy myös kunnantalolle. Lounaskahvila Café Kamreeri toimii jakelukeittiönä, joten ruoka valmistetaan ja tuodaan Wendlasta.

– Paikan päällä valmistetaan salaatit ja sämpylät. Ruokalista on sama kuin Wendlassa, joten saamme Kamreerin pyörimään yhdellä ihmisellä, Salminen kertoo.

Kevyt organisaatio takaa sen, että lounasravintola peittää kulunsa.

 

Mika Salmisen tyyssijana pysyy Someron keilahalli, joten häntä nähdään harvoin Jokioisilla.

– Ei minua siellä tarvita. Wendlassa on niin loistava henkilökunta. He ansaitsevat kiitokset työstään ihan joka päivä, Salminen toteaa.

Kamreerin ainoa työntekijä toimii kiertoperiaatteella, mikä tarkoittaa sitä, että tiskin takana on tuttu, mutta vaihtuva kasvo Wendlasta.

Salminen uskoo, että Kamreeri saa Wendlan tavoin hyvän vastaanoton.

– Ravintola on hyvällä paikalla, joten sitä käyttävät varmasti muutkin kuin kunnan työntekijät.

 

Kahvilan nimi pohjaa Jokioisten historiaan. Jokioisten kunnan ensimmäinen virka oli kunnankamreeri ja titteliä kantoi Oskari Koskinen.

Jokioisten kunnan hallinto- ja talousjohtaja Mika T. Rantala oli pyöritellyt päässään Kamreeri-nimeä ravintolalle. Tietämättä Rantalan ajatuksista Mika Salminen päätyi samaan nimeen.

Rantala itse kantoi kunnankamreeri-titteliä vuoteen 2013 saakka, kunnes Jokioisilla yhdistettiin tehtäviä ja tehtävänimikkeet vaihtuivat.

– Hienoa, että molempien ravintoloiden nimistä välittyy historia, Rantala toteaa.

 

Maanantaista alkaen Jokioisten keskustassa on taas neljä ravintolaa. Mika T. Rantala kertoo, että ravintola tuo elämää kunnantaloon.

– Lounasvieraita on ollut keskimäärin 70–90.

– Ja helpottaahan ravintola meidän elämäämme. Kokoustarjoiluja ei tarvitse enää tilata ulkopuolelta ja lounaalle on helppo tulla.

Jokioisten kunnantalon kahvila-ravintola Café Kamreeri avautuu maanantaina 11.3. Avoinna ma–pe klo 8.30–14.30. Lounas klo 10.30–13.30.

 

Uusimmat

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic