Lounais-Häme

Kangas jäi polvivaivaisena alle 55 metriin

Berliini
10.08.2018, 22:57

Urheilu-uutiset

Keihäänheittäjä Jenni Kangas rikkoi itseään luultua pahemmin keihäänheiton karsinnassa torstaina. Jalka yliojentui karsintaheitossa, ja vamma sotki Kankaan suunnitelmat perjantain loppukilpailussa.
Kangas ei päässyt vauhtiin, eikä keihäs jaksanut hitaasta vauhdista kuin 54,92 metriin. Hän jäi loppukilpailussa viimeiseksi eli 12:nnneksi.
– Jalka teipattiin, mutta verryttelyssä keihään kanssa huomasin, ettei sitä teipattu riittävän raskaasti. Se piti teipata uudestaan, Kangas kertoi.
Kankaan mukaan teippaus pelasti finaalissa polven, muttei hänen heittoaan.
– Toinen teippaus oli kilpailussa hyvä, mutta kyllä tällainen vaikuttaa minuun, kun se osuu juuri h-hetkeen, Kangas tunnusti.
Kangas heitti vielä karsinnassa aivan 60 metrin tuntumaan ja vaikutti henkisesti valmiilta hyvään finaalisuoritukseen.
Kangas oli EM-kisojen loppukilpailussa myös Amsterdamin 2016 kisoissa. Silloin hän sijoittui yhdeksänneksi lähes 60 metrin tuloksella.
Christin Hussong järjesti saksalaisyleisölle kultajuhlat 67,90 metrin heitolla. Muut mitalit lähtivät alennushinnoin Tshekkiin ja Liettuaan.
Nikola Ogrodnikova sai hopean tuloksella 61,85 ja Liveta Jasiunaite pronssin tuloksella 61,59.

Huntington suri pituussuoritustaan

Seitsenottelija Maria Huntington ei osannut nauttia ennätyksestään Berliinin EM-kisoissa. Huntington murehti epäonnistumista ottelun pituushypyssä. Se pilasi hänen haaveensa hyvästä sijoituksesta ja 6 000 pisteen tuloksesta.
Huntington oli kilpailussa 19:s ennätyksellään 5 731. Kalevan kisoissa syntyneet ennätyspisteet kohenivat lähes 200 pisteellä.
– Olen pettynyt, koska olisin otellut 6 000 pistettä ilman pituuden epäonnistumista. Ilman sitä, olisin ehkä kyennyt parempaan myös keihäässä ja 800 metrillä, Huntington arveli.
Hungtington aloitti päivän unisesti pituuspaikalla.
– Ensimmäisen mokasin, ja se meni mahalleen. Laitan sen aamun piikkiin, Hungtington kertoi.
– Menetin siinä 60 senttiä ja paljon pisteitä.
Seuraavissa yrityksissään Hungtington pääsi paremmin vauhtiin, mutta askel venyi sen verran pidemmäksi, että muut hypyt merkittiin yliastutuiksi.
– Ehkä jossain vaiheessa osaan vielä arvostaa tätä, Huntington toivoi.
Belgialainen ennakkosuosikki Nafissatou Thiam kaappasi mestaruuden pistein 6 816. Tulos on kauden kärki maailmassa.
Britannian Katarina Johnson-Thompson oli toinen pistein 6 759, ja Carolin Schäfer piti pronssin Saksassa tuloksella 6 602.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti