Lounais-Häme

Kännykän räpläämistä, turvavyö kiinnittämättä ja jäisiä tuulilaseja – poliisin tehovalvonta paljasti tarkkaamattomuutta liikenteessä

Hämeen poliisi osallistui viime viikolla valtakunnallisen teemaviikkoon, jonka aikana poliisivalvonnan painopiste oli suojatie-, turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvonnassa. Tarkkaamattomuus liikenteessä tarkoittaa huomion kiinnittymistä muuhun kuin liikenteeseen.

Poliisi kohdisti valvontaa erityisesti turvalaitteiden käyttöön sekä matkapuhelimen käyttöön ajon aikana.

 

Hämeen poliisin alueella Kanta- ja Päijät-Hämeessä jäi viikon aikana kiinni 93 kuljettajaa, jotka käyttivät virheellisesti matkapuhelinta ajon aikana. Kolme kuljettajaa ei noudattanut suojatiesäännöksiä ja turvavyön käyttämisen laiminlöi 144 henkilöä.

Liikenteeseen soveltumattomia ajoneuvoja tavattiin 22 kappaletta. Näissä tapauksissa ajoneuvojen tuuli- ja sivulasit oli putsattu huonosti jäästä tai lumesta ennen ajoon lähtöä.

Punaisen liikennevalon sekä pakollinen pysähtyminen -liikennemerkin jättivät noudattamatta useat kuljettajat.

 

Lisäksi valvonnassa jäi kiinni kahdeksan kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, joko huumausaineita (5 kpl) tai alkoholia käyttämällä (3 kpl). Viidellä edellä mainitulla ”huumeratilla” ei ollut myöskään ajo-oikeutta ja heitä epäillään rattijuopumuksen lisäksi huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisi tapasi valvonnan ohessa useita etsintäkuulutettuja ja antoi 17 kuljettajalle sakon ylinopeudesta.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic