Lounais-Häme

Kansallislajia talvisella twistillä – katso video Humppilan Veikkojen kaukalopesistreeneistä

Hulluja nuo suomalaiset, olisi saattanut joku tokaista Humppilan Kirkonkulman koulun kaukalon menoa katsellessaan. Kentällä viiletti punaposkisia, kypäräpäisiä lapsia ja aikuisia luistimet jalassaan.

Erikoiseksi tilanteen teki se, että jäälle oli rakennettu pesäpallokenttä pesineen ja laittoman rajoineen. Lyöntialueella ilmassa viuhahti tennismaila, joka iski matkaan ilmaan lentäneen tennispallon.

-Valmentajakoulutuksessa tästä vinkattiin jo vuosi sitten, mutta silloin eivät kelit olleet oikein kohdallaan. Nyt asiasta tuli uudelleen puhetta viikko sitten, ja totesin, että kokeillaan ihmeessä, kun sääkin suosii, Humppilan Veikkojen pesäpallojaoston juniorivastaava Markus Seuranen nauraa.

 

Pesäpallojunioreita vanhempineen ei tarvinnut erityisesti houkutella kokeilemaan uutta hybridilajia, kaukalopesäpalloa. Harjoitusottelussa ei juoksuja laskettu eikä joukkueiden kokoonpanokaan tainnut olla tärkeää. Pääasia oli hauskuus ja se, että hiki tuli.

-Vähän hankalaa on ottaa palloa kiinni, kun ei ole räpylää. Tennismailalla taas osuu palloon helpommin kuin pesäpallomailalla, mutta pallo ei lähde yhtä helpolla pitkälle, junnut analysoivat kaukalopesiksen eroa tavalliseen.

Osa pesäpalloa harrastavista nuorista pelaa myös jääkiekkoa, minkä he kyllä tunnustivat eduksi myös kaukalopesäpallossa.

-Voitaisiin ehdottaa lätkätreeneissäkin, että pelataan joskus pesäpalloa, pojat miettivät.

 

Pelissä mukana olleet aikuiset kommentoivat liukkaan alustan hankaloittavan pelaamista kummasti.

-Pelkkä pallon nostaminen jäältä on vaikeaa luistimet jalassa, kun pitää koko ajan keskittyä siihen, että pysyy pystyssä, yksi äideistä kuvaili suu naurussa.

Veikkojen pesäpalloilijat treenaavat läpi vuoden, talvikaudella toki pääsääntöisesti sisällä liikuntahallissa. Seuranen toivoo, että viimeisimmistäkin lumista on päästy eroon huhtikuussa, jotta ulkotreenit voivat käynnistyä toden teolla.

-Mutta kyllähän tämä jäällä pelailukin treeneistä käy. Motoriikka ja tasapaino saavat hyvää harjoitusta. FL

 

Katso Veikkojen kaukalopesistreeneistä:

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti