Lounais-Häme

Kansallispuistot nousivat Suomen matkailuvaltiksi

Kansallispuistot kiinnostavat nyt Suomeen saapuvia ulkomaanmatkailijoita. Maamme kansallispuistoissa kävi viime vuonna ennätysmäärä ihmisiä, ja tuoreimmat majoitustilastot lupailevat, että kasvu kiihtyy entisestään. Turisteja vetää metsiin helppo saavutettavuus ja Suomen noste luontomatkailukohteena.

Suomen kansallispuistojen kävijämäärä on kasvanut koko 2000-luvun ajan. Metsähallituksen mukaan viimeisen viiden vuoden aikana kansallispuistojen kävijämäärä on noussut 35 prosenttia. Vuonna 2017 kansallispuistoissa vieraili yli 3 miljoonaa kävijää.

Matkailijoiden kiinnostusta Suomen luontoon on vauhdittanut arvostettu Best in Travel -status, jonka Lonely Planet myönsi Suomelle viime vuoden lokakuussa.

– Suomen kansallispuistot ovat keskeinen tekijä, miksi pääsimme maailman top-3 matkailukohteisiin, kertoo Visit Finlandin tutkimuspäällikkö Katarina Wakonen.
Suomen noste luontomatkailukohteena tuo kansallispuistoihin yhä enemmän ulkomaalaisia vieraita.

Suomen etuna on, että luontoon pääsee nopeasti ja helposti. Esimerkiksi Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistot Tammelassa ovat vain hiukan yli tunnin matkan päässä Helsingistä.

Uusimmat

Fingerpori

comic