Lounais-Häme

Hämäläiskansanedustaja Timo Heinonen esittää miljoonia Liesjärven ja Torronsuon kehittämiseen

Timo Heinonen esittää talousarvioaloitteissaan 3 miljoonaa euroa Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen sekä Evon retkeilyalueen kehittämiseen. Kuva: Arno Juutilainen
Timo Heinonen esittää talousarvioaloitteissaan 3 miljoonaa euroa Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen sekä Evon retkeilyalueen kehittämiseen. Kuva: Arno Juutilainen

Kokoomuksen hämäläinen kansanedustaja Timo Heinonen jätti perjantaina yhdeksän talousarvioaloitetta valtion vuoden 2020 talousarvioesitykseen.

Aloitteissaan Heinonen nostaa esille tiehankkeita ja tieverkon peruskorjaustarpeita. Lisäksi Heinonen haluaa varata Rinteen hallitusta enemmän määrärahaa muun muassa Aulangon puistometsän peruskorjauksen jatkamiseksi sekä Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen ja Evon retkeilyalueen korjausvelan pienentämiseksi sekä alueiden kehittämiseksi.

– Viime kaudella saimme näissä hyviä tuloksia aikaan ja pystyimme esittämään merkittävästi lisärahaa niin Hämeen teille, luontokohteisiin kuin muutamaan muuhunkin tärkeään kohteeseen. Näitä rahoja ei nyt ole Rinteen hallituksen budjettiesityksessä, ja siksi halusin ne tuoda esille. Eduskunta pääsee niistä äänestämään jouluna, jos hallitus ei kohteisiin aiemmin esitä määrärahaa, Heinonen toteaa tiedotteessaan.

10 miljoonaa valtatie 10:n perusparannukseen

Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen sekä Evon retkeilyalueen kehittämiseen Heinonen esittää 3 miljoonaa euroa ja Aulangon peruskorjaushankkeen jatkamiseen 2 miljoonaa euroa.

Suurimpina tiehankkeina Heinonen nostaa esiin valtatie 10:n perusparannuksen ja Päijät- ja Kanta-Hämeen pienempien valtionteiden korjausvelkahankkeen, joihin molempiin hän haluaisi varata 10 miljoonaa euroa.

Kantatie 54:n hirviaidoitukseen Riihimäeltä Hausjärvelle ja riista-aidan jatkamiseen Lopelta länteen Heinonen ehdottaa 800 000 euroa sekä kantatie 54:n luokituksen muuttamiseen valtatieksi ja perusparantamisen aloittamiseen 5 miljoonaa euroa.

Muut aloitteet koskevat Heinolan lintutarhan (100 000 e) ja Kelloseppäkoulun toiminnan varmistamista (300 000 euroa) sekä Vierumäen Urheiluopistontie perusparannusta (350 000 euroa).

– Lisäksi allekirjoitin Hämeen kansanedustajien yhteiset talousarvioaloitteet ja muutamia muita ajankohtaisia ja tärkeitä aloitteita, Heinonen kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic