Lounais-Häme

Kansanedustaja Ville Niinistö (vihr.) Jokioisten itsenäisyyspäiväjuhlassa: peruskoulu on suomalaisuuden ydintä

-Minun sukupolveni on saanut ensimmäisten joukossa elää yhden suurimmista suomalaisista tarinoista ja saavutuksista: peruskoulun, joka kuuluu kaikille lapsille. Peruskoulussa on jotain tärkeää Suomesta – kaikki yhdessä. Tasa-arvoisina, uteliaina, yhdessä tulevaisuuteen katsoen ja sitä rakentaen.

Näin totesi vihreiden kansanedustaja ja puolueen entinen puheenjohtaja Ville Niinistö itsenäisyyspäivän juhlassa Jokioisten Tietotalolla. Niinistö piti juhlassa juhlapuheen, jossa hän korosti perinteisten suomalaisten arvojen merkitystä ja vaalimista.

-Suomi on monissa asioissa maailman kärjessä: koulutus, lukutaito, tasa-arvo, terveys, rauha, lehdistönvapaus, puhdas ympäristö. Tänä maailman aikana vapaus ei ole itsestäänselvyys ja sitä kannattaa vaalia.

Niinistön mukaan itsenäisen Suomen satavuotisjuhlavuosi on toiminut suomalaisia yhdistävänä tekijänä, jonka aikana on myös muistettu ne arvot, jotka itsenäisyyden takana ovat.

-Vaikeina aikoina on pärjätty sillä, että me olemme yhdessä ja yhtä. Nykyaikana kovat arvot nousevat helposti pinnalle – pitää olla tehokas ja tuottava, uhrautua. Tänä itsenäisyyden juhlapäivänä on syytä muistaa, että jokainen ihminen on vahva osana yhteisöä. Ihmisiä nostamalla saadaan aikaan parempia tuloksia kuin kovistelemalla.

 

Niinistön juhlapuheen lisäksi Jokioisten juhlassa kuultiin kunnanhallituksen puheenjohtajan Rami Lehtisen (kesk.) tervehdyssanat. Lehtinen korosti Suomen tarvitsevan menestyäkseen edelleen hänen oman isoisänsä kaltaisia, kotiseutuaan ja isänmaataan rakastavia ihmisiä.

-Pappa ei hyväksynyt minkäänlaista kotiseutunsa moittimista. Hän lopetti sellaiset puheet alkuunsa toteamalla jämäkästi Jokioisten olevan paras kunta asua.

Lehtinen kertoi pappansa saaneen sodassa vammoja – fyysisiä ja henkisiä – joista ei kuitenkaan koskaan puhuttu.

-Jokaisena itsenäisyyspäivänä olen oppinut entistä enemmän arvostamaan itsenäisyyden vuoksi tehtäviä uhrauksia.

Puheiden ohella Jokioisten juhla oli tulvillaan musiikkia. Juhlassa kuultiin muun muassa Suomi 100 -laulu päiväkotilasten esittämänä sekä kansanlaulusovituksia harmonikalla ja viululla soitettuna. Nuoren puheenvuoron juhlassa piti Daniel Roth Paanan koulusta.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti