Lounais-Häme

Kansanmusiikki soi Kiiruulla – Maakunnan runoviikolla matinea Somerolla

Kiiruun koululla on marraskuussa monenlaista kulttuuria.
Kiiruulla kuullaan harmonin soittoa ja musiikkia Suomen joka kolkasta, kun kansanmusiikkiyhtye Susi hukassa saapuu esiintymään. Kuva: Sandberg Tiina
Kiiruulla kuullaan harmonin soittoa ja musiikkia Suomen joka kolkasta, kun kansanmusiikkiyhtye Sukka hukassa saapuu esiintymään. Kuva: Sandberg Tiina

Varsinais-suomalainen kansanmusiikkiyhtye Sukka Hukassa esiintyy Somerolla Kiiruun talossa sunnuntaina 3. marraskuuta kello 15.

Yhtye on perustettu vuonna 2016, mutta se on ehtinyt esiintyä jo muun muassa pari kertaa Kaustisten kansanmusiikkijuhlilla, Wiinit Pelimannit -tapahtumassa Paraisilla, Siilifolkissa Siilijärvellä ja useissa pienemmissä tilaisuuksissa.

Yhtyeessä soittavat Hannu Hiltula, mandoliini ja huilu, Ilmari Hunsa, 2- ja 3 -rivinen haitari ja kitara, Riikka Hunsa, 2- ja 5-rivinen haitari, Jorma Punta, kontrabasso, Sirkku Punta, harmoni, Jenni Urponen, harmoni ja Hannele Varjoranta, viulu.

Sukka Hukassa -yhtyeen ohjelmisto sisältää perinteistä heille sovitettua kansanmusiikkia aarteistojen kätköistä. Salaperäisiä löytöjä tehdään Suomenmaan joka kolkasta.

 

Varsinais-Suomen runoviikkoa vietetään pääasiassa Turun seudulla 8.–17. marraskuuta, mutta yksi esitys saadaan Somerollekin.

Runonlausuja Henry Räsänen saapuu Kiiruun talolle esiintymään perjantaina 15. marraskuuta klo 14.

Räsänen on outokumpulainen näyttämötaiteilija ja kulttuuripersoona. Hän on tehnyt kiertueteatteria vuodesta 1996 lähtien.

Omien esiintymisiensä lisäksi Räsänen on tuottanut useita teatterikiertueita ja kulttuuritapahtumia, tehnyt käsikirjoituksia, kouluttanut, toiminut hankevetäjänä ja ohjannut näytelmiä.

Hänen Elon maljasta juovu! Ihmisyyden ihmettelyä suomalaisen runouden hehkussa -esityksensä sisältää muun muassa Eino Leinon, P. Mustapään ja Aaro Hellaakosken runoja.

Molempiin tilaisuuksiin on pääsymaksu.

 

Someron Kulttuuri järjestää marraskuussa myös pikkujoulumyyjäiset, jotka pidetään Kiiruulla 22. marraskuuta klo 14 alkaen.

Samana päivänä on Someron joulunavaus. FL

 

Kuvatekstiä muokattu klo 19.08: Korjattu yhteen nimeksi Sukka hukassa.

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic