Lounais-Häme

Kansanpuiston poluilla juostaan taas

Kevään juoksukauden avauksena paikallinen Nocando Marathon Club järjestää ensi sunnuntaina neljännen kerran Trail Runin Tammelassa Saaren kansanpuistossa.

Maastojuoksun reittiä on uusittu niin, että noin kahdeksan kilometrin lenkki kulkee nyt osanottajien toiveiden mukaisesti suurimmaksi osaksi polkuja pitkin. Järjestäjät lupaavat merkitä reitin niin hyvin, ettei kisa muutu suunnistukseksi eikä eksymisen vaaraa ole.

Reitti kiertää aluksi Suujärven ympäri, jonka jälkeen noustaan selkeää polku-uraa pitkin Saaren koulun suuntaan ensimmäiselle juoma-asemalle. Siitä jatketaan polkuja ja metsäteitä pitkin Kaukolan kylän suuntaan, josta hakeudutaan Ilvesreitille. Loppumatka kuljetaan pitkin Kaukolan harjua. Maali on entiseen tapaan näkötornilla ja lähtö Saaren kansanpuiston kioskilla.

– Reitti on monella tavalla erinomainen. Se kulkee kauniissa keväisessä luonnossa ja matkalla voi nähdä joutsenia, kurkia, sorsia ja lukuisia pikkulintuja. Sinivuokot ja leskenlehdet kukkivat polkujen vieressä. Vettä on reitin varrella runsaasti: järviä ja lampia voi bongata peräti 12 kappaletta, mainostaa Nocandon puuhamiehiin lukeutuva Jari Junttila.

– Osallistujalle on luvassa haastetta, sillä reitille kertyy korkeuseroa toistasataa metriä. Juoksijalle tuo on melko hapokas reissu, mutta matkan voi taittaa myös rauhallisemmin vaikka kävelysauvojen kanssa, niille saattaa olla jopa käyttöä. Järjestäjien toiveena onkin, että reitti houkuttelisi mukaan juoksijoita haastamaan itseään ja toisaalta perheitä retkeilemään tässä kauniissa kansallismaisemassa, Junttila sanoo.

– Tässä tapahtumassa on vähän paluuta juurille, sille Nocando Marathon Clubin ensimmäinen kisa järjestettiin kaksikymmentä vuotta sitten juuri Saaren Suujärven kiertävällä reitillä. Tuolloin järjestettiin Nocando Extreme Run, joka keräsi vajaat kolmekymmentä kovakuntoista kuntoilijaa, joista monet ovat edelleen mukana. Tästä voi vain päätellä, että vierivä kivi ei sammaloidu, Junttila huomauttaa.

Sunnuntaina kello 12 starttaava Saaren maastojuoksu on Nocando Marathon Clubin ensimmäinen kevään juoksutapahtumista. Kaksi viikkoa vapun jälkeen on vuorossa Kaukjärven Kierros, joka järjestetään jo 14. kerran.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti