Lounais-Häme

Kanta-Häme menettää yhä väkeään

Kanta-Häme on edelleen alkuvuoden aikana menettänyt asukkaitaan ennätystahtiin. Väkiluvun lasku kiihtyi tammi–kesäkuun aikana viimevuotisesta ja ylsi jo 534 asukkaaseen.

Viime vuonna maakunnan väkimäärä laski 1 067 asukasta, mutta tuolloin tammi–kesäkuussa väki väheni vain 310 asukkaalla.

Syntyvyyden romahdus näkyy luvuissa. Puolen vuoden aikana maakunnassa on kuollut 1010 ihmistä, kun syntyneiden määrä on jäänyt vain 631 lapseen.

Maakunnasta on muutettu enemmän kuin tänne on tullut väkeä. Vain ulkomailta muuttaneiden määrä on pysynyt yhä plussalla eli tulijoita on ollut 101 lähteneitä enemmän.

 

Kaikki kolme seutukuntaa ovat olleet menettäjiä. Pahin tilanne on edelleen Forssan seudulla, jossa väki on vähentynyt 192 asukkaalla (0,58 prosenttia). Riihimäen seudulta on kadonnut 193 asukasta (-0,43 prosenttia) ja Hämeenlinnan seudulta 149 asukasta (-0,16 Prosenttia).

Kunnista vain Ypäjä on pystynyt pitämään väkilukunsa ennallaan ilman minkäänlaista muutosta. Pahin menettäjä on ollut Tammela, jossa asukasluku on pienentynyt kuuden kuukauden aikana -0,72 prosenttia eli 44 henkeä.

Hämeenlinna on kaupungeista selviytynyt parhaiten. Vähennystä on 48 asukasta eli -0,07 prosenttia. Riihimäki on menettänyt väkeään 122 henkeä (-0,42 prosenttia) ja Forssa 97 asukasta (-0,57 prosenttia).

 

Koko maassa väkimäärän kasvu on jäänyt kuuden kuukauden aikana 0,06 prosenttiin. Kasvavien maakuntien joukko on pieni. Kasvu keskittyy voimakkaasti.

Ahvenanmaa painii omassa sarjassaan 0,71 prosentin kasvulla. Kakkossijaa pitää edelleen Uusimaa, jonka väkimäärä on 0,58 prosentin kasvussa. Kolmas kasvumaakunta on Pirkanmaa, joka on onnistunut nostamaan väkimääräänsä 0,21 prosenttia. Positiivisiin lukuihin yltää nippanappa myös Varsinais-Suomi, joka on kasvanut 0,03 prosenttia.

Luvut käyvät ilmi kesäkuun väestökatsauksesta ja ovat ennakkotietoja. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti