Lounais-Häme

Kanta-Häme saa tänä vuonna 35 kilometriä uutta asvalttia, Jokioinen ja Forssa mukana – Koko Suomeen 4000 kilometriä

Kuva: Juha Neuvonen
Arkistokuva: Juha Neuvonen

Maanteiden päällysteitä uusitaan tänä vuonna noin 4000 kilometrin matkalla. Siitä alle prosentti – noin 35 kilometriä – vedetään Kanta-Hämeen teille.

Väylävirasto kertoo, että tämän vuoden ensimmäiset päällystystyöt on aloitettu Etelä-Suomessa, leudosta talvesta johtuen hieman normaalia aikaisemmin.

Väylän arvion mukaan päällystystöiden tekemistä voi helpottaa se, että koronakriisin aikana liikennemäärät ovat monilla tieosuuksilla normaalia vähäisempiä. Tämä voi helpottaa myös työmaiden tielläliikkujia siten, että kovin pitkiä jonoja ei synny työmailla.

Minne uutta tietä Kanta-Hämeessä?

Jokioisilla Kuumantie saa uutta pintaa 4,2 kilometrin verran ja siihen liittyvä Latovainiontie reilun kilometrin.

Forssan Matkussa uutta pintaa saa Kreiviläntie reilun neljän kilometrin verran.

Suurin päällystystyö Kanta-Hämeessä tänä vuonna on valtatiellä 10 Rengon ja Hämeenlinnan Ratasniityn välinen osuus, jossa asvaltti uusitaan noin 9,5 kilometrin matkalle.

3-tietä uusitaan Iittalan kohdalla, kun välille Leteensuo–Numminmäki vedetään uutta pintaa noin 4,9 kilometrin pätkälle.

Valtatie 3 saa uutta pintaa myös Riihimäellä 3,8 kilometrin verran.

Seututie 130 eli niin sanottu vanha kolmostie saa uutta asvalttia kahdessa paikassa yhteensä vajaan yhdeksän kilometrin verran.

Hämeen ammattikorkeakoululta kohdalta Visamäestä Miemalaan uusitaan noin 3,4 kilometrin verran ja Riihimäellä 130-tien asvaltti päivitetään noin 3,5 kilometrin matkalta Kumelan ja Mattilan alueiden kohdalla.

Kohteiden tarkat sijainnit voi tarkistaa hankekartasta.

Väylä: Paljon paikattavaa

Viime vuonna maanteitä päällystettiin noin 1700 kilometrin matkalta, mikä oli historiallisen vähän.

Väylän kunnossapito-osaston johtaja Magnus Nygård arvioi tiedotteessa, että tämän vuoden 4000 kilometrin päällystysmäärällä maanteiden korjausvelka ei kasva.

Päällystettyjen maanteiden korjaamiseen on tänä vuonna käytettävissä noin 200 miljoonaa euroa, josta noin 40 miljoonaa euroa kuluu päällystevaurioiden paikkaamiseen ja tiemerkintöjen uusimiseen.

Vaikka päällystysmäärät lisääntyvät tänä vuonna, Väylän mukaan tiestöllä on runsaasti myös paikkaustarvetta, kun leudon talven takia monet tiet ovat reikiintyneet poikkeuksellisen paljon. Päällysteen paikkausten laadun kehittämiseen on panostettu viime aikoina.

Päällysteiden huonon kunnon takia alennettu nopeusrajoitus on asetettu lähes 500 kilometrille. Osa näistä rajoituksista saadaan poistettua kesän päällystystöiden myötä.

Karttapalveluissa ajantasaista tietoa päällystystöistä

Väylä on tehnyt verkkoon kartan hankkeista, jonne on koottu myös tietoa ely-keskusten tämän vuoden päällystystöistä. Karttaa päivitetään päällystysohjelmien tarkentuessa.

Traffic Management Finlandin Liikennetilannepalvelusta tienkäyttäjät voivat tarkistaa milloin tahansa käynnissä olevat päällystystyöt muiden tietöiden ja häiriöiden ohella.

 

Juttua muokattu 19.4. klo 12.45

Korjattu otsikkoon ja leipätekstiin Kreiviläntien sijainti: Forssassa

Uusimmat

Näkoislehti

29.5.2020

Fingerpori

comic