Lounais-Häme Hämeenlinna

Kanta-Häme saamassa yhden kansanedustajan lisää

Kalle Jokinen paluumuuttaa Lammille. "Aina kun on ollut mahdollista, niin Hämeen asioita on ajettu ja niin ajetaan vastakin" Jokinen vakuuttaa.
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja vaihtuu. Kalle Jokinen ei ole enää käytettävissä. Kuva: Mauri Ratilainen
Kokoomuksen kansanedustaja Kalle Jokinen edustaa Hämeen vaalipiiriä. Arkistokuva: Mauri Ratilainen

Kanta-Häme on saamassa yhden kansanedustajan lisää Kalle Jokisen (kok.) muuttaessa Orimattilasta kotiseudulleen Lammille.

– Tässä elämäntilanteessa tämä ratkaisu sopii itselleni ja vaimolle, Jokinen kertoo.

Unelma toteutuu

Jokinen ilmoitti maanantaina Orimattilan kaupunginvaltuuston kokouksessa pyytävänsä eroa valtuustosta paikkakunnalta muuton vuoksi. Puhelimen päähän tavoitettu Jokinen paljastaa muuton tapahtuvan jo tänään tiistaina.

– Sattumalta tänään luin uutisen, että suurin osa suomalaisista haaveilee asumisesta maalla. Minulla se tänään toteutuu! Jokinen sanoo.

Muutto ajoittui tiistaille, sillä hänen osaltaan viimeinen tilinpäätös Orimattilan valtuustossa oli maanantaina.

Lammilla Jokinen on jo pitkään omistanut kotitalon ja mökin.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme viettäneet Lammilla niin paljon aikaa kun vain olemme ehtineet. Tämä ei ole nopea päätös vaan pikkuhiljaa elämänpaino on siirtynyt Lammin suuntaan.

Ei postinumeropolitikoinnille

Jokinen vakuuttaa, että työ molempien kotiseutujen puolesta jatkuu eduskunnassa.

– Koko eduskunnassa oloni aikana en ole postinumeropolitikointia harrastanut. Olen ajanut koko vaalipiirin asioita silloin kun ne ovat osaamisalueeseeni osuneet. En näe, että tässä kauhean suurta muutosta tapahtuisi. Aina kun on ollut mahdollista, niin Hämeen asioita on ajettu ja niin ajetaan vastakin.

Jokinen on toiminut kokoomuksen kansanedustajana vuodesta 2009 ja toimi kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja vuosina 2016–2019. Orimattilan kaupunginvaltuustossa hän urakoi kahdenkymmenen vuoden uran. FL

 

Juttua muokattu kello 19.12. Lisätty Jokisen kommentit juttuun.

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic