Lounais-Häme Hämeenlinna

Hämeen ilves vietti juhannuksen selällään ja tassut taivasta kohden - Maakuntaliiton lippu liehui väärinpäin

Maakuntalippu näyttää tältä ylösalaisin ollessaan.
Maakuntalippu näyttää tältä ylösalaisin ollessaan.

Facebookin suositussa Hämeenlinna-ryhmässä kiinnitettiin juhannuksena huomiota erikoiseen liputukseen Hämeen liiton edustalla Hämeenlinnan Niittykadulla.

Kanta-Hämeen maakuntalippu liehui maakuntaliiton talon lipputangossa väärinpäin. Lipun ilves vietti siis juhannuksensa selällään ja tassut taivasta kohden.

 

Ilves pääsi Hämeen uuteen, viralliseen maakuntalippuun.

Ylösalaisin käännettyjä lippuja on historian kuluessa käytetty muun muassa alusten hätämerkkeinä tai protestina lipun edustamaa valtiota tai muuta tahoa vastaan.

Tällä kertaa kyse oli kuitenkin protestin, hätähuudon tai ilkivallan sijaan yksinkertaisesta vahingosta.

– Kyseessä oli ensikertalainen liputtaja, joka ei ollut huomannut virhettä. Vahinkoja sattuu juhannuksen kiireessä, pahoittelee Kiinteistöpalvelu Kariniemen huoltotyön johtaja Juha Repo Hämeen liiton lähettämässä tiedotteessa.

 

Lue myös: Vasara paukkui Hämeen maakuntalipun naulauksessa (4.2.2019)

 

Hämeen liitto puolestaan haluaa nurinniskoin kääntyneen lipun saaman julkisuuden myötä muistuttaa siitä, että kuka tahansa voi hankkia Kanta-Hämeen maakuntalipun itselleen.

Maakuntalipulla liputtamalla juhlistetaan liiton mukaan hämäläisyyttä ja korostetaan kuuluvuutta Kanta-Hämeen maakuntaan, jonka muodostavat kaikki alueen asukkaat, kunnat, yhteisöt ja yritykset. Maakuntalipun voi nostaa salkoon milloin tahansa joko yksin tai yhdessä Suomen lipun kanssa.

Maakuntalipun voi liiton mukaan teettää missä tahansa lipputehtaassa. Tarvittavan painoaineiston saa Hämeen liitosta pyytämällä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic