Lounais-Häme

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa tänään ratkaisu näyttelijä Aku Hirviniemen ahdistelusyytteistä

Riihimäellä asuva näyttelijä Aku Hirviniemi on kiistänyt ahdistelusyytteet. Kuva: Esko Tuovinen

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden on määrä antaa tänään ratkaisu näyttelijä Aku Hirviniemen ahdistelusyytteistä. Syyttäjän mukaan Hirviniemi ahdisteli viime kesäkuussa kahta kotiinsa kutsumaansa 17-vuotiasta tyttöä. Hän esitteli heille kotiaan, ja syyttäjän mukaan Hirviniemi oli öisen esittelykierroksen aikana hiplaillut tyttöjä paidan alta ja takapuolesta.

Molemmat tytöt kokivat haastehakemuksen mukaan Hirviniemen käytöksen ahdistavaksi.

Hirviniemi kiistää syytteet. Puolustus ei ole kuitenkaan kommentoinut oikeudenkäynnin julkisessa osiossa tarkemmin kiiston yksityiskohtia.

Hän on kommentoi syytteitä lyhyesti Facebook-sivuillaan oikeudenkäynnin alkamisen aikaan. Hirviniemen mukaan kyse oli kotibileistä.

– Kotibileisiini liittyvän tapahtumakokonaisuuden käsittely alkaa tänään Hämeenlinnan käräjäoikeudessa. Olen edelleen sitä mieltä, etten ole tehnyt mitään, mikä olisi katsottavissa rikokseksi, Hän sanoi.

Syyttäjä vaatii Hirviniemelle vähintään 50 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta. Tekojen epäillään tapahtuneen Riihimäellä viime kesäkuussa.

Ahdistelu on seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkaamista

Seksuaaliseksi ahdisteluksi katsotaan tahallinen koskettelu, joka on omiaan loukkaamaan toisen ihmisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Kyse voi olla sivelystä, puristelusta tai taputtelusta, joka kohdistuu esimerkiksi rintoihin, sukuelimiin, takapuoleen tai reisiin. Myös suutelemista voidaan pitää seksuaalisena ahdisteluna.

Teon arvioinnissa kiinnitetään huomiota osapuolten ikään ja sukupuoliin. Myös tekijän ja kohteen välisellä suhteella on väliä.

Ventovieraan teko voi olla seksuaalisen itsemääräämisoikeuden näkökulmasta merkittävämpi kuin tutun. Toisaalta merkittävyyttä voi lisätä se, jos teossa käytetään väärin jonkinlaista luottamussuhdetta.

Seksuaalisen ahdistelun rangaistusasteikko on sakosta kuuteen kuukauteen vankeutta.

Lue lisää: Syyte: Humalainen Aku Hirviniemi kutsui 17-vuotiaat yöllä asuntoesittelylle ja kosketteli heitä paidan alta – Hirviniemi kiistää

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic