Lounais-Häme Kanta-Häme

Kanta-Hämeen keskussairaalaan pääsee katsomaan läheisiään, mutta tietyin ehdoin

Vierailijoiden määrää, vierailuaikaa ja tietyille ostoille pääsyä rajoitetaan edelleen.
Vierailut sallitaan normaaliajasta poiketen kello 16–19 . Kuva: Esko Tuovinen
Vierailut sallitaan normaaliajasta poiketen kello 16–19 . Kuva: Esko Tuovinen

Kanta-Hämeen keskussairaala on höllentänyt vierailukäytäntöjään 17. kesäkuuta lähtien, kun valtioneuvoston suositus vierailujen välttämiseksi sairaaloissa purettiin. Vierailut sallitaan normaaliajasta poiketen kello 16–19 .

Vieraita ei päästetä edelleenkään osastoille, joilla on immuunivajauspotilaita tai joilla hoidetaan COVID19-epäilyjä.

Synnytysvuodeosastolla toivotaan vieraaksi vain terve tukihenkilö tai lapsen isä.

Yhden hengen huoneisiin saa tulla korkeintaan kaksi vierailijaa kerrallaan ja useamman hengen huoneissa vierailijoita saa olla yksi.

Toivomuksena on, että jos potilaan kunto sallii, vierailut tapahtuisivat kahviossa tai osaston päivähuoneessa, mikäli sellainen on.Vierailut saavat kestää puoli tuntia ja vierailijan tulee käyttää suu-nenäsuojainta, jonka saa kanslian vierestä.

Sairaala toivoo, että vierailujen suhteen käytetään harkintaa, ja yhteydenpito tapahtuisi ensisijaisesti muulla tavoin kuin paikan päällä. Varsinkin tapauksissa, joissa sairaalassaoloaika on lyhyt.

Keskussairaalassa ei saa vierailla, jos:

Vierailijalla tai hänen perheenjäsenellään on hengitystieoireita, kuumetta tai muu infektio-oire.

Vierailijalla on karanteenissa tai hänellä on kontakti koronaan sairastuneeseen edeltävän 14 vuorokauden aikana tai hän on itse sairastanut koronan alle neljä viikkoa aiemmin

Vierailijalla on takana ulkomaanmatka muualle kuin Baltian maihin, Norjaan, Tanskaan tai Islantiin edeltävän 14 vuorokauden aikana.

Vierailujen järjestämisessä voidaan käyttää edelleen alueellista harkintaa riippuen epidemiatilanteesta ja riskiarviosta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin pandemiajohtoryhmä arvio paikallista epidemiatilannetta ja annettavia ohjeistuksia viikoittain.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin keskussairaalan tiloissa päivitetty vierailuohje on voimassa ajalle 17.6.–14.7.2020. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic