Lounais-Häme

Kanta-Hämeen Koneyrittäjät Forssassa: Teiden kehnon talvihoidon syynä jatkuva kilpailuttaminen, kustannukset lopulta tienkäyttäjille

Kanta-Hämeen Koneyrittäjien mielestä jatkuva kilpailuttaminen ja siitä johtuva urakkahintojen lasku ovat osasyitä teiden kehnoon talvihoitoon.

Koneyrittäjät kertovat tiedotteessaan, että viimeksi toimitetuissa yleisten teiden kilpailutuksissa urakkahinnat ovat laskeneet huomattavasti. Kun pääurakoitsijat kilpailevat hoitourakoista, urakkahinnat painuvat alas myös urakoinnin alihankintaketjussa.

-Aliurakoitsijoiden urakkahinnat ovat painuneet kestämättömän alhaisiksi. Se aiheuttaa kaikesta säästämisen kierteen. Kaluston kunnossapito heikkenee, jolloin myös työn laatu heikkenee, kertoi Kanta-Hämeen Koneyrittäjien puheenjohtaja Jarmo Mäki-Uuro yhdistyksen vuosikokouksessa perjantaina Forssassa.

Koneyrittäjien mukaan viime kädessä tienhoitokuluissa säästämisen maksaa tien käyttäjä.

-Vakuutusyhtiöt maksavat vahingoista aiheutuneita kuluja ja siirtävät ne lopulta vakuutuksenottajien eli tienkäyttäjien maksettaviksi, Mäki-Uuro sanoi.

Kanta-Hämeen Koneyrittäjien mielestä vähäiset muutokset nykyisiin määrärahoihin tai urakkamenettelyihin eivät korjaa tilannetta, vaan urakkakokoja tulee pienentää ja siten lisätä pääurakoitsijoiden määrää. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti