Lounais-Häme

Kanta-Hämeen matkailuyrittäjiä Japaniin, maailman suurimmille matkamessuille

JATA 2018 -messuilla tehdään tutuksi Kanta-Hämeen nähtävyyksiä. Kuva Kaukolanharjulta

Joukko Kanta-Hämeen matkailualan yrittäjiä suuntaa tiistaina 18.9. maailman suurimmille matkamessuille Tokioon.

JATA 2018 -messuilla yrittäjät tapaavat merkittäviä japanilaisia tukkukauppiaiden, matkanjärjestäjien ja matkatoimistojen edustajia, jotka järjestävät matkoja Suomeen.

– Yksityiseen tilaisuuteen on ilmoittautunut jo yli kolmekymmentä ostajaa. Mukana olevien yritysten lisäksi esittelemme tilaisuudessa Kanta-Hämeessä sijaitsevia nähtävyyskohteita ja luontoa sekä Western Lakeland -yhteistyötä, jossa maakunta on mukana, Matkalla kasvuun -yhteistyöhankkeen projektippäällikkö Leena Puumalainen kertoo.

Hankkeessa on mukana myös kaksi lounaishämäläistä yritystä. Lounais-Hämeen Pirtin ja Ravintola Vispilän väki ei kuitenkaan lähde matkalle, mutta kehuvat järjestelyjä.

Puumalainen muistuttaa, että kansainvälisen kaupan luominen on pitkäjänteistä työtä.

– Esi kesänä ei vielä japanilaisten asiakkaiden määrä Kanta-Hämeessä lähde nousuun, mutta muutaman vuoden päästä voimme jo nähdä matkan myönteiset vaikutukset, sikäli kun työtä asian eteen halutaan tehdä jatkossakin.

Matkan mahdollistaa Matkalla Kasvuun -yhteistyöhanke, jonka päätoteuttajana on Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja osatoteuttajana Hämeen ammattikorkeakoulu Oy. Hankkeen rahoituksen on myöntänyt Hämeen ELY-Keskus, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014 – 2020. Hanke päättyy vuoden 2018 lopussa.

 

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

19.2.2020

Uusimmat