Lounais-Häme

Kanta-Hämeen omaa sotea pohditaan vielä kunnissa

Hämeen liitto kyselee kunnilta sote-jatkosta.

Hämeen liitto ei ole vielä saanut kaikilta maakunnan kunnilta vastauksia kyselyynsä jatkotoimista sote- ja maakuntauudistuksen mahdollisesti kaatuessa.

Kyselykierros on kesken, koska osa kunnista toivoi lisäaikaa vastaamiseen. Valtuustotasolla kyselyä ovat tähän mennessä käsitelleet Forssa, Hausjärvi, Hämeenlinna, Janakkala ja Loppi. Hattulan kunnanhallitus on myös osoittanut alustavasti myönteisen kannan.

 

Lue myös: Maakuntasotesta kaksi äänestystä Forssan valtuustossa – “Vastaus on juuri sopivan pyöreä”

 

Riihimäki on ilmoittanut selvittävänsä mahdollisuudet vaihtaa maakuntaa Uudellemaalle, jos uudistus kaatuu.

Hämeen liitto kartoittaa maakunnan kuntien näkemyksiä mahdollisista vaihtoehtoisista etenemismalleista sote-palveluiden järjestämisessä.

Nykyisen sote-uudistuksen alkuvaiheissa Kanta-Hämeen kunnat sopivat löyhästi, että maakunnallinen sote-kuntayhtymä voisi olla mahdollinen, jos valtakunnallinen uudistus kaatuu.

Asiaa ei kuitenkaan silloin käsitelty kuntien luottamuselimissä.

Monissa muissa maakunnissa on sote-valmistelujen yhteydessä jo rakennettu kuntayhtymä vastaamaan palveluista. Näin on esimerkiksi Päijät-Hämeessä.

Jos sote- ja maakuntauudistus toteutuisi, syntyisi huomattavasti nykyistä vahvempi maakuntaorganisaatio, joka vastaisi sote-palvelujen lisäksi monista valtion palveluista. Sen sijaan mm. Hämeen liitto ja sairaanhoitopiiri lakkautettaisiin. FL

 

Luitko tämän: Kanta-Hämeen kuntien on nyt linjattava kantansa vapaaehtoiseen soteen – Maakuntajohtaja: Kyse on maakunnan olemassaolosta

 

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic