Lounais-Häme

Kanta-Hämeen perussuomalaisissa ilmiriita: puheenjohtaja ja ex-kansanedustaja lähtivät ovet paukkuen

Eduskuntavaaliehdokas Lulu Ranne torjuu syytökset kilpailijoiden kampittamisesta.
Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas, Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Lulu Ranne tyrmää Kanta-Hämeen perussuomalaisten puheenjohtajan paikalta eronneen Kari Aaltosen väitteet. Kuva vuodelta 2015.

Hämeenlinnan seudun perussuomalaisten sisällä myrskyää. Kanta-Hämeen perussuomalaisten puheenjohtaja Kari Aaltonen ja ex-kansanedustaja Ismo Soukola jättivät yhdistyksen ovet paukkuen henkilöriitojen vuoksi.

Aaltosen mukaan syynä on puolueen eduskuntavaaliehdokkaiden joukkoon jo valitun Lulu Ranteen toiminta.

– Tämä liittyy moneen asiaan. On muun muassa toimittu yhdistyksen hallitusta vastaan ja mustamaalattu jäseniksi haluavia tavallisia ihmisiä.

Aaltonen ja Soukola olisivat itsekin mielineet eduskuntavaaliehdokkaiksi. Aaltonen väittää, että Ranne kampittaa mahdollisia kilpailijoitaan suojellakseen omaa paalupaikkaansa tulevassa eduskuntavaalitaistossa.

– Lulu halusi ohittaa meidät kokonaan Hattulasta Hämeenlinnaan muuttaneen Sami Huhtalan ehdokkuudella.

Aaltosen mukaan hänen ja Soukolan perässä Kanta-Hämeen perussuomalaisista on lähdössä useita muitakin jäseniä.

– Kato jatkuu. Lulu Ranteen ehdokkuuden jälkeen yhdistyksestä on Hämeenlinnan seudulla häipynyt jo lähes kymmenen jäsentä.

Aaltonen itse jättää koko puolueen.

– Jatkan nyt sitoutumattomana. Jatkossa saatan mennä johonkin toiseen puolueeseen. Muutama porukka on jo lähestynyt. Sinisiin en ole lähdössä.

 

Lulu Ranne pitää Aaltosen syytöksiä tuulesta temmattuina.

– Eduskuntavaaliehdokkaista päättää Hämeen piiri, ja se on asettanut ehdolle muun muassa Sami Huhtalan Hattulasta. Paikallisilla yhdistyksillä tai henkilöillä ei ole ehdokasvalinnoissa mitään päätösvaltaa.

– Valtuustoryhmä ja kaikki aktiiviset jäsenet ovat edellyttäneet yhdistyksen puheenjohtajalta kaikin puolin asiallista käytöstä muun muassa sosiaalisessa mediassa. On puolueen edun mukaista, että henkilöt, jotka eivät sitoudu puolueen arvoihin, jatkavat matkaansa muualle, Ranne jatkaa.

Hän arvelee, että tehtävän vaativuus yllätti Aaltosen.

– Ilmeisesti hän on nyt vetänyt johtopäätöksensä huomattuaan, ettei häneen olla oltu tyytyväisiä. Yhdistyksellä ja valtuustoryhmällä on nyt hyvät ja toimivat välit.

Perussuomalaisten Hämeen piiri nimesi kesäkuussa kahdeksan ensimmäistä eduskuntavaaliehdokasta. Kuusi on vielä nimeämättä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

3.6.2020

Fingerpori

comic