Lounais-Häme Hämeenlinna

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin uudeksi johtajaylilääkäriksi esitetään hämeenlinnalaista, Yhdysvalloissa palkittua ortopedia

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus päättää valinnasta tänään tiistaina.
Sally Järvelää esitetään Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäriksi. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Sally Järvelää valittiin Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäriksi. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Seppo Ranta esittää kuntayhtymän hallitukselle uudeksi johtajaylilääkäriksi lääketieteen tohtoria, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäriä Sally Järvelää.

Järvelä työskentelee Tampereen yliopistollisessa sairaalassa toimialuejohtajana. Tampereella hänen vastuualueenaan on päivystys, ensihoito, tehohoito, kivunhoito, anestesiologia ja vainajatoiminta.

Seppo Rannan mukaan virkaan oli yhteensä neljä hakijaa, joista kaikki täyttivät viran kelpoisuusehdot. Hallituksen nimeämä ryhmä haastatteli kaikki hakijat. Soveltuvuusarviointiin valittiin Järvelän lisäksi Suvi Liimatainen ja Petri Oivanen.

– Painotimme haussa innovatiivista ajattelua, erinomaisia sosiaalisia taitoja sekä kokemusta tutkimustyöstä sekä terveydenhuoltoon kytkeytyvistä teknologisista ratkaisuista. Hakijajoukko oli varsin laadukas, kaikki haastatellut olisivat pystyneet virkaa hoitamaan, mutta uskomme Järvelän pystyvän parhaiten johtamaan läpi ne mittavat uudistukset ja muutokset, joita meillä on edessä jo aivan lähitulevaisuudessa, Ranta perustelee.

 

Sally Järvelä on ollut mukana useassa tutkimusprojektissa, ja vuosi sitten hän vastaanotti tutkimusryhmälleen luovutetun Hughston Awardin Yhdysvalloissa.

Palkinnon on saanut kerran aiemmin suomalainen tutkimusryhmä.

Lääketieteen opintojen lisäksi Sally Järvelä on suorittanut Aalto-yliopistossa johtamisen EMBA-tutkinnon.

Virkaan oli yhteensä neljä hakijaa, joista kaikki täyttivät viran kelpoisuusehdot. Hallituksen nimeämä ryhmä haastatteli kaikki hakijat. Soveltuvuusarviointiin valittiin Järvelän lisäksi Suvi Liimatainen ja Petri Oivanen.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus päättää uuden johtajaylilääkärin valinnasta kokouksessaan tiistaina 11. kesäkuuta. Jos Järvelä valitaan haastatteluryhmän yksimielisen esityksen pohjalta virkaan, hän on ilmoittanut aloittavansa työt Kanta-Hämeessä tulevan elokuun alusta.

41-vuotias Järvelä on kuuden lapsen äiti, ja hän on syntyperäinen hämeenlinnalainen. FL

 

 

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic