Lounais-Häme

Kanta-Hämeen sunnuntaissa liikkeellä huumekuskeja

Kuvituskuva.

Poliisi yhytti Kanta-Hämeestä sunnuntain aikana useita huumekuskeja.

Hämeenlinnassa Loimalahdentien ja Pollentien risteyksessä partio pysäytti auton tarkastusta varten.

Autossa ja sen kuljettajalla ei ollut oikeastaan mikään asia kunnossa. Kuljettajana toimineelle miehelle suoritettiin puhalluskoe joka näytti nollaa, mutta käytöksen, olemuksen ja aiemman rikoshistorian takia hänelle tehtiin myös huumausaineen pikatesti. Pikatestin mukaan mies oli käyttänyt huumausaineita.

Kuljettajalla ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta. Autossa oli kiinni väärät rekisterikilvet ja auto oli katsastamaton sekä määrätty ajokieltoon. Autosta löytyi myös epäiltyä anastettua omaisuutta.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, ajoneuvorikkomuksesta ja kätkemisrikkomuksesta.

 

Riihimäeltä Saturnuksenkadulta tavattiin ajoneuvo, jota kuljettanut mies puhalsi seulonta-alkometriin nollat. Miehelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen kuitenkin käyttäneen huumaavia aineita ennen ajoon lähtöä. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajokorttia.

Auton kyydissä apukuljettajana olleella miehellä oli voimassa olevia etsintäkuulutuksia, minkä vuoksi hänet otettiin kiinni.

Riihimäellä Vehmaksentiellä partio pysäytti auton, jonka kuljettajana toiminut mies puhalsi nollat. Huumausainetesti osoitti miehen käyttäneen huumeita ennen ajoa. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta.

 

Janakkalassa Valtatie 3:lla partio pysäytti auton tarkastusta varten.

Auton kuljettaja puhalsi nollat, mutta hänen olemuksensa ja käytöksensä antoivat aihetta epäillä, että hän oli käyttänyt jotain muuta päihdyttävää ainetta.

Auton kuljettajana toiminut nainen myönsi paikanpäällä käyttäneensä huumeita ja testi osoitti naisen puhuneen totta. Naista epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Nainen määrättiin ajokieltoon.

Hämeenlinnassa Vanajantieltä tavattiin auto, jonka kuljettajana toiminut mies puhalsi nollat. Miehelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumaavia aineita ennen ajoa. Miehellä ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Tutkittaessa asiaa selvisi myös, että auto oli otettu luvatta käyttöön aikaisemmin illalla.

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat