Lounais-Häme Kanta-Häme

Kanta-Hämeen uusista koronavirustartunnoista puolet Forssan seudulta

Kanta-Hämeessä on todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa. Kuvituskuva. Kuva: Esko Tuovinen
Kanta-Hämeessä on todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa. Kuvituskuva. Kuva: Esko Tuovinen / FL

Perjantain 26.3. aikana Kanta-Hämeessä todettiin kuusi uutta koronavirustartuntaa. Tapauksista kolme on Forssan seudulta, kaksi on Hämeenlinnan seudulta ja yksi on Riihimäen seudulta. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tiedotti tartunnoista Twitter-tilillään.

Kolme tartuntaa on perheensisäisiä jatkotartuntoja, kaksi on ulkomailta palattaessa lentokenttätestissä todettuja ja yksi on paikallinen epäselvä tartunta.

Ilmaantuvuus on noussut Kanta-Hämeessä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) lauantaiaamupäivän tietojen mukaan koronatartuntojen ilmaantuvuus on Kanta-Hämeessä 14 viime vuorokauden osalta 139,2 ja tapauksia on ollut 238.
Luvut ovat nousseet selvästi, jos niitä vertaa edeltäviin 14 vuorokauden lukuihin, jolloin ilmaantuvuus oli 100,57 ja tapauksia oli tällä ajalla 172. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää 100 000 asukasta kohti.

THL:n perjantaina päivittyneen rokotusrekisterin mukaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen asukkaista koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut 16,4 prosenttia ja toisen annoksen 2,1 prosenttia. Luvut ovat koko maan keskimääräisiä lukemia korkeampia. Valtakunnallisesti ensimmäisen rokotusannoksen on saanut kansalaisista 14,5 prosenttia ja toisen annoksen 1,6 prosenttia.

Suomessa 791 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu lauantaina uusia koronavirustartuntoja 791, kertoo THL.

Viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana uusia koronatapauksia on ilmennyt 9  307. Luku on 305 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronatestejä on THL:n mukaan tehty tähän mennessä lähes 3,9 miljoonaa. FL

Juttu päivitetty 27.3. klo 12.36 ilmaantuvuusluvuilla, rokotustiedoilla ja valtakunnallisilla tartuntaluvuilla.

Uusimmat

Fingerpori

comic