Lounais-Häme

Kanta-Hämeen väestökehitys kääntymässä – Väestötappio ensimmäisellä vuosipuolikkaalla enää 98

Väestötappio tammi-heinäkuussa oli maakunnassa enää 98 henkeä.
Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen uskoo, että hyvä tulos johtuu maakunnan saavutettavuudesta ja uudesta asuntotuotannosta. Arkistokuva vuodelta 2016. Kuva: Markku Tanni
Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen uskoo, että hyvä tulos johtuu maakunnan saavutettavuudesta ja uudesta asuntotuotannosta. Arkistokuva vuodelta 2016. Kuva: Markku Tanni

Maakunnan väkimäärä laski vuoden ensimmäisellä puoliskolla 98 hengellä. Kehitys on kuitenkin kääntynyt nousuun, sillä viime vuonna ensimmäisen puoliskon aikana väkimäärä laski melkein 550 asukkaalla.

449 asukkaan käännös oli toiseksi paras tulos kaikista Suomen maakunnista. Edelle menee ainoastaan Uusimaa, jossa väestömäärä jatkoi kasvuaan.

Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen kertoo uuden tilastotiedon olevan erittäin hyvä uutinen.

– Tätä on tietysti toivottu, kun olemme panostaneet uudistuotantoon ja markkinointiin. Työtä jatketaan kaikkien maakunnan kuntien kanssa. Koetamme tehdä hämäläistä elämisen tapaa esiin ja hienoa, että työ alkaa tuottaa satoa.

Ahonen muistuttaa, että myös suhdannetilanne vaikuttaa muuttoliikkeeseen. Hämeen liitossa ollaan kuitenkin hyvin iloisia hyvästä tuloksesta.

Ahosen mukaan väestökehitys on antanut myönteisiä merkkejä jo jonkin aikaa. Väestön vähenemisen vauhti on hiipunut, joten vaikuttaa siltä, että pohjakosketus on jo takana.

Kuntatasolla maakunnan ykkösvetureina toimivat Hämeenlinna, Riihimäki, Hattula ja Janakkala, joissa väkiluku on kasvanut tämän vuoden toisella vuosineljänneksellä.

– Toivomme, että saisimme koko Kanta-Hämeen samalle nousu-uralle. Olemme iloisia yksittäisten kuntien hyvistä tuloksista, mutta olisi hienoa, jos saisimme kaikki kunnat pysyvästi mukaan juoksuun, Ahonen sanoo.

Maakuntien välisessä nettomuutossa Kanta-Häme on vakiinnuttanut paikkansa kolmanneksi parhaana muuttovoittaja-alueena Uudenmaan ja Pirkanmaan jälkeen.

Ahonen uskoo, että hyvä tulos johtuu maakunnan saavutettavuudesta ja uudesta asuntotuotannosta. Maansisäisen muuttoliikkeen osalta Kanta-Häme keikkui kärkikolmikossa jo 2000-luvun alussa ennen notkahdusta.

Huhti-toukokuun aikana maakunnan väkiluku kasvoi 33 asukkaalla. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic