Lounais-Häme

Kanta-Hämeen väkiluku laski syyskuussa

Vain Hämeenlinnan seutu plussalla vuoden alkuun verrattuna.

Kanta-Hämeen väkimäärä laski elokuusta syyskuuhun 148 hengellä. Syyskuu oli väestökehityksen osalta vuoden toistaiseksi heikoin kuukausi. Kanta-Hämeen väkiluku oli syyskuun lopussa 171 035.

Väkiluku on laskenut vuoden alusta 329 hengellä, kertoo Hämeen liitto. Lasku on hidastunut selvästi viime vuoden vastaavasta ajasta, jolloin väestö väheni 1 030 hengellä. Tammi-syyskuussa 2019 väestömäärän kokonaismuutos oli parempi kuin neljänä aiempana vuonna.

Kanta-Hämeen luonnollinen väestönkasvu jatkoi tammi-syyskuussa miinusmerkkisenä. Syntyneitä oli 459 vähemmän kuin kuolleita.

Muuttoliike oli selvästi parempaa kuin seitsemän edellisen vuoden tammi-syyskuussa, vaikka Kanta-Häme menetti 41 asukasta muihin maakuntiin. Ulkomailta maakunta sai muuttovoittoa 188 asukkaan verran, 130 henkilöä enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kaupungeista Hämeenlinna ja Riihimäki ovat ainoina saaneet sekä väestönlisäystä että maakuntien välistä muuttovoittoa tammi-syyskuun aikana. Seutukuntien osalta Hämeenlinnan seutu on ainoa, jossa väestön määrä on kasvanut vuoden alusta.

Väestömäärän kokonaismuutos vuoden alusta on Kanta-Hämeen osalta maakuntien välisessä vertailussa Manner-Suomen kahdeksanneksi paras.

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic