Lounais-Häme

Kanta-Hämeen väkiluku miinuksella jo kuudetta vuotta peräkkäin

Väkiluku jatkaa edelleen Kanta-Hämeessä pienenemistään. Forssalaisia on nyt 17 021.

Kanta-Hämeen väkiluku näyttää vähenevän koko ajan. Tammikuun aikana maakunta menetti jo 100 asukasta, mikä on 37 henkeä enemmän kuin vuosi sitten. Maakunnan väkiluku oli 171 336.

Hämeen liitossa ollaan erityisen tyytyväisiä siitä, että maakuntien välinen nettomuutto oli pitkästä aikaa positiivinen. Kanta-Hämeeseen muutti 647 henkilöä ja lähti 641 henkilöä. Nettomuutto ei ole vastaavana ajankohtana ollut positiivinen sitten tammikuun 2013.

Maakunnan myönteinen nettomuuton lukema on seurausta Hämeenlinnan seudun kuntien, Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan, positiivisesta nettomuutosta, joka oli yhteensä lähes 50 henkilöä. Viime vuoden tammikuuhun verrattuna tulomuuttajia maakuntaan oli 64 henkeä vähemmän ja lähtijöitä 85 henkeä vähemmän.

Hämeenlinnan seutukunnassa väestön kokonaismuutos oli tammikuussa lähes nolla. Vaikka luonnollinen väestönlisäys Hämeenlinnan seudulla olikin negatiivinen, niin positiivinen nettomuutto edesauttoi Hämeenlinnan väestökehitystä myönteisempään suuntaan. Forssan ja Riihimäen seutukunnissa luonnollinen väestönlisäys ja kuntien välinen nettomuutto oli edelleen negatiivinen.

Forssan seutukunnalla väki väheni vuoden alusta yhteensä 56 asukkaalla. Kaikkiaan seutukunnalla asuu nyt vajaat 32 900 ihmistä.

Hattulan ja Janakkalan väkiluku kasvoi tammikuussa, sillä kuntiin muutti enemmän ihmisiä kuin sieltä pois. Kaikkien muiden Kanta-Hämeen kuntien väkiluku väheni. Forssalaisia syntyi tammikuussa 9 ja kuoli 18 eli kaupunkilaisia on nyt 9 vähemmän kuin vielä viime vuonna. Forssalaisia on nyt 17 021.

Syntyvyys oli kuolleisuutta pienempää lähes kaikissa muissakin maakunnissa.

Koko maan tasolla syntyneitä oli tammikuussa 961 vähemmän kuin kuolleita. Ainoastaan Uudenmaan, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnat sekä Ahvenanmaa ylsivät positiiviseen lukemaan. Kanta-Hämeessä syntyneitä oli 96 ja kuolleita kaikkiaan 184.

Hämeen liiton julkaisema Väestökatsaus perustuu Tilastokeskuksen ennakkotietoihin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic