Lounais-Häme Kanta-Häme

Kanta-Hämeeseen uusi suunnitelma koronakriisistä nousemiseen

Hämeen liiton kehittämisjohtaja Matti Lipsanen. Kuva: Esko Tuovinen
Hämeen liiton kehittämisjohtaja Matti Lipsanen. Kuva: Esko Tuovinen

Kanta-Hämeeseen laaditaan Hämeen liiton johdolla uusi selviytymissuunnitelma, jolla edistetään koronakriisin jälkihoitoa ja kootaan yhteen jälleenrakennuksen alueellisia toimia.

Suunnitelma kattaa vuodet 2020–2021. Selviytymissuunnitelma tulee sisältämään nopean palautumisen toimenpiteet ja valinnat uuden kasvun käynnistämiseksi, kertoo Hämeen liitto tiedotteessaan.

Pidemmän tähtäimen strategiset valinnat ja toimenpiteet täsmennetään Kanta-Hämeen uudessa maakuntaohjelmassa (2022–2025). Maakuntahallitus päätti maanantaina käynnistää sen valmistelun.

– Selviytymissuunnitelman keskeisimmät toimenpiteet tulevat Hämeen liiton rahoittamasta ja maakunnan elinkeinotoimijoiden toteuttamasta korona-exit-projektista. Selviytymissuunnitelmaan kytkeytyy myös merkittävä EU- ja kansallinen rahoitus, Hämeen liiton kehittämisjohtaja Matti Lipsanen avaa.

Maakuntaohjelmatyön tapaan alueellinen selvityssuunnitelma laaditaan laajassa yhteistyössä Hämeen liiton sidosryhmien kanssa. Mukana on aluekehittämisen toimijoita, kuten kunnat, ely-keskus, te-toimisto, kehitysyhtiöt, korkeakoulut ja muut oppilaitokset sekä elinkeinoelämä.

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic