Lounais-Häme

Kanta-Hämeessä julistettu sote-rauha

Sote-neuvottelut päästiin käynnistämään kunnolla Forssan seudun kuntien keskeytettyä hankintamenettelyn yhteisyrityksen perustamisesta Pihlajalinna-yhtymän kanssa.

FSHKY:n yhtymäjohtaja Juha Heino ja KHSHP:n johtajaylilääkäri Seppo Ranta vakuuttavat yhteisessä tiedotteessa, että neuvottelut käynnistettiin erittäin myönteisessä yhteishengessä. Lähtökohtana on se, että yhteistyötä lähdetään viemään maakunnassa eteenpäin kolmen sote-keskuksen periaatteella. Tavoitteena on väestön palvelutarpeen mukainen palvelurakenne.

-Valmistelussa huomioidaan Forssan sairaalan osaaminen, vahvuudet ja hyvät kokemukset sote-integraation käytännön toteuttamisessa. Forssan mallin tuottamia käytäntöjä monistetaan koko maakunnan käyttöön, Heino vakuuttaa.

Hän kertoo olevansa luottavainen, että yhdessä löytyy ratkaisut, joilla terveydenhuoltolain muutosvaikutukset Forssan seutukunnalle jäävät mahdollisimman vähäisiksi.

-Pystymme varmasti löytämään FSHKY:lle poistuvien toimintojen tilalle korvaavaa toimintaa, Heino sanoo.

-Riihimäen sairaalan tulevaisuuden toimintojen osalta suunnittelu on jo pitkällä, ja pyrimme viemään neuvottelut myös Forssan seudun kanssa ripeästi lävitse. johtajaylilääkäri Ranta toteaa.

 

 

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic