Lounais-Häme Kanta-Häme

Kanta-Hämeessä kolmas koronatartunta, Forssassa altistuneiden oireisten testit vielä tutkittavana

Suomessa 10 uutta koronavirustartuntaa.
Kanta-Hämeen keskussairaalan potilastietojärjestelmän palvelinongelmat ovat jälleen aiheuttaneet viivästyksiä ja vastaanottojen perumisia. KUVA: Riku Hasari Kuva: Riku Hasari
Arkistokuva: Riku Hasari

Kanta-Hämeen kolmas koronavirustartunta on todettu Riihimäellä. Matkalta Pohjois-Italiasta palanneelta työikäiseltä naiselta on todettu koronavirustartunta maanantaina 9. maaliskuuta.

Forssassa todettiin viime sunnuntaina koronavirustartunta niin ikään Pohjois-Italiassa matkailleella työikäisellä henkilöllä. Hänen läheisyydessään altistui yhteensä 33 henkilöä.

Yksittäisillä Forssassa virukselle altistuneilla on ollut flunssaoireita, ja heistä on otettu näytteet Kanta-Hämeen keskussairaalassa Hämeenlinnassa.

– Nämä näytteet eivät ole vielä valmistuneet. Tilanteesta saadaan tietoa ehkä jo illalla, viimeistään huomisaamuna, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä kertoo.

Hämeenlinnassa todettiin maakunnan ensimmäinen koronatartunta 5. maaliskuuta.

THL kartoittaa mahdollisia lennolla altistuneita

Riihimäkeläinen nainen palasi Suomeen lennolla lauantaina 7. maaliskuuta.

Nainen oli matkalla yhdessä puolisonsa kanssa, joka on testattu negatiiviseksi. Puolison tilan seuraamista jatketaan. Pariskunta on hyväkuntoinen.

Suomeen paluunsa jälkeen pariskunta oli ollut vapaaehtoisessa eristyksessä kotonaan, eikä muita lähikontakteja matkan jälkeen Suomessa ole. Sairastunut nainen on nyt kotieristyksessä ja puoliso määrättynä kotikaranteeniin.

THL kartoittaa lentokoneessa mahdollisesti altistuneita matkustajia.

THL tiedotti tiistaina aamupäivällä, että Suomessa on todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa.

Tiistaiaamupäivään mennessä Suomessa on todettu yhteensä 40 koronavirustartuntaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic