Lounais-Häme

Kanta-Hämeessä kuusi uutta koronavirustartuntaa, koko maassa 460 uutta tartuntaa

Kanta-Hämeessä todettiin perjantaina kuusi uutta koronavirustartuntaa.

Kanta-Hämeessä todettiin perjantaina kuusi uutta koronavirustartuntaa, kertoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri Twitterissä.

Tapauksista viisi on Hämeenlinnan seudulta. Näistä kolme on sairastunut karanteenin aikana. Yksi tartunta on saatu Pohjois-Suomessa ja yksi paikallisesti epäselvästä lähteestä. Riihimäen seudulla todetun yhden tartunnan lähde on epäselvä.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa tällä hetkellä neljä covid-19-potilasta, tehohoidossa ei yhtään. Riihimäen sairaalan terveyskeskusvuodeosastolla on hoidossa yksi koronapotilas.

Lisää aiheesta: Forssan seudun tartuntatautilääkäri on huolissaan altistumisten määrästä: ”Tämä enteilee tartuntamäärienkin lähes varmaa nousua” (4.12.)

Suomessa on raportoitu 460 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).
Helsingin Sanomien mukaan eniten tartuntoja tuli ilmi Helsingissä, kaikkiaan 105 tartuntaa. Seuraavaksi eniten tartuntoja ilmeni Vantaalla, Espoossa ja Tampereella.

Pirkanmaalla todettiin perjantaina 43 uutta koronatapausta, tviittaa Tampereen yliopistollinen sairaala. Kyseessä on Pirkanmaan suurin päiväkohtainen tartuntalukema koko epidemian aikana.

Kahden viimeksi kuluneen viikon ajalta Suomessa on raportoitu 6  002 tartuntaa, mikä on 2  171 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.
Yhteensä koronavirustartuntoja on Suomessa raportoitu 27  218.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia oli perjantaihin mennessä raportoitu 415. Perjantaina kerrottiin seitsemästä uudesta tautiin liittyvästä kuolemasta.

Sairaalahoidossa oli perjantaina 141 ihmistä, joista 21 tehohoidossa. FL, STT

Päivitetty 5.12. kello 13.11: Lisätty THL:n tiedot koko maan tilanteesta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic