Lounais-Häme Hämeenlinna

Kanta-Hämeessä maanantaina 11 uutta koronatartuntaa – Tapauksista kuusi on Riihimäen seudulta, neljä Hämeenlinnan ja yksi Forssan seudulta

Keskussairaalahoidossa on kaksi Covid-19-potilasta, joista toinen on tehohoidossa.
Tehdyistä testeistä noin kolme prosenttia on ollut Covid-19-positiivisia. Kuva: Riku Hasari
Tehdyistä testeistä noin kolme prosenttia on ollut Covid-19-positiivisia. Kuva: Riku Hasari

Maanantain 8.3. aikana Kanta-Hämeessä todettiin 11 uutta Covid-19-tartuntaa.

Tapauksista kuusi on Riihimäen seudulta, neljä Hämeenlinnan ja yksi Forssan seudulta. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tiedotti asiasta Facebookissa ja Twitter-tilillä.

Potilaista vain yksi on sairastunut karanteenin aikana, mutta kahdeksan on pystytty jäljittämään tunnettuihin tartuntaketjuihin. Kaksi tartuntaa on peräisin toisen maakunnan alueelta, ja yhden lähde on jäänyt epäselväksi.

Yksi tartunnoista on todettu Lopen Launosten koulun oppilaalla. Lopen kunta tiedotti tiistaina, että  tartunnan saanut oppilas on eristyksissä ja kolme altistunutta koulun oppilasta on asetettu 14 vuorokauden karanteeniin.

Karanteenipäätös ei aiheuta koulun muille oppilaille tai perheille mitään välittömiä tutkimustarpeita tai toimenpiteitä. Koulun oppilaat ovat käyttäneet suojamaskia.

Suomessa raportoitu 588 uutta koronavirustartuntaa

THL:n mukaan koko Suomessa on varmistunut 588 uutta koronatartuntaa.

Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 2  453 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Koko epidemian aikana tartuntoja on Suomesta varmistunut yhteensä 63  110.

Keskussairaalassa on hoidossa kaksi Covid-19-potilasta

Helmi-maaliskuun vaihteessa tartuntojen ilmaantuvuusluku on ollut noin 89 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden kahden viikon periodilla.

Tehdyistä testeistä noin kolme prosenttia on ollut Covid-19-positiivisia. Karanteenin aikana sairastuneita potilaita kaikista sairastuneista on 24 prosenttia ja epäselviä tartuntaketjuja on 15 prosenttia.

Koronavirustestausta tehtiin Fimlabissa viikolla 9 noin 2 000 testiä, ja perustestien vastausviiveet ovat olleet noin 1–2 vuorokautta näytteenotosta.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa tällä hetkellä kaksi Covid-19-potilasta, joista toinen on tehohoidossa.

Maakunnan perusterveydenhuollon vuodeosastoilla on hoidossa yksi koronapotilas.

Päivitetty klo 13.20 valtakunnallisilla koronaluvuilla. Klo 16.20 lisätty tieto Lopelta.

Uusimmat

Fingerpori

comic