Lounais-Häme

Kanta-Hämeessä odotettavissa tavanomainen kelirikkokevät

Kelirikko vaivaa kohta yhä useampaa tietä myös Kanta-Hämeeessä. Kuva: Juhani Salo
Kelirikko vaivaa kohta yhä useampaa tietä myös Kanta-Hämeeessä. Kuva: Juhani Salo

Uudenmaan ELY-keskus arvioi kelirikkokevään olevan tänä vuonna tavanomainen. Ennusteeseen vaikuttavista sademäärissä, pohjaveden pinnassa ja pakkasmäärässä ei ole suurta poikkeamaa keskimääräiseen.

– Kevät kolkuttelee etelässä jo ovia, ja sorateillä on havaittu pintojen velliintymistä. Kelirikon vakavuus riippuu kuitenkin suurelta osin kevään säistä. Toiveissa on kuivaa ja aurinkoista säätä sekä yöpakkasia, sanoo kunnossapitopäällikkö Tuomas Vasama.

Painorajoitus on toistaiseksi asetettu vain Hattulaan Laurilantielle. Vasaman mukaan muutamalla muullakin, jo aiemmin kelirikosta kärsineellä tiellä saattaa edessä olla painorajoituksen asettaminen.

Päällysteiden kunto on paikoin kärsinyt talven aikana pahasti. Reikiä ja halkeamia on ollut Vasaman mukaan enemmän kuin mitä on ehditty paikata. Pahimmin vaurioituneilla osuuksilla ei pystytä palauttamaan kesänopeuksia ennen kuin päällyste on kunnostettu.

Laskevan päällysterahoituksen myötä huonokuntoisten tiejaksojen määrä kasvaa erityisesti vilkkaimman tieverkon ulkopuolella. Tämän vuoden rahoitus pitäisi vähintään kaksinkertaistaa, jotta päällystämisessä päästäisiin kestävälle tasolle. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic