Lounais-Häme Hämeenlinna

Kanta-Hämeessä on kaksi uutta koronavirustartuntaa – Yhteensä maakunnassa 10 tapausta

Koronavirustapauksia on Suomessa todettu yhteensä 155, kertoi THL.
Kanta-Hämeessä on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, ilmoitti sairaanhoitopiiri perjantaina. Arkistkokuva. Kuva: Riku Hasari
Kanta-Hämeessä on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, ilmoitti sairaanhoitopiiri perjantaina. Arkistkokuva. Kuva: Riku Hasari

Kanta-Hämeessä on kaksi uutta koronavirustartuntaa, ilmoitti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL perjantaina.

Kaiken kaikkiaan maakunnassa on tällöin 10 todettua koronavirustapausta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi aiemmin perjantaina, että koko Suomessa on perjantaihin mennessä toistaiseksi todettu 155 tartuntaa.

9 tällä hetkellä sairastunut

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan yhdeksän kaikista kymmenestä tartunnan saaneesta on perjantain tiedon mukaan kotieristyksissä. Yksi koronaan sairastuneista, hämeenlinnalainen lapsi, on parantunut jo aiemmin ja hänen kotieristyksensä on päättynyt.

Sairaanhoitopiirin mukaan kaikki tartunnoille altistuneet on kartoitettu ja eristyksissä. Muun muassa Forssan Keskuskoulun oppilaista ja opettajista 50 on karanteenissa.

Eilen torstaina sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä kertoi medialle, arvioivansa, että koronavirustartuntojen määrä moninkertaistuu lähiviikkoina.

– Luulen, että seuraavan kahden viikon aikana puhutaan Kanta-Hämeen alueella joistakin kymmenistä. Nykyinen määrä tuplaantuu tai kolminkertaistuu ensi viikon aikana, Järvelä totesi tuolloin.

Uutista päivitetty 13.3.2020 kello 17.02.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic