Lounais-Häme

Kanta-Hämeessä on sairaalahoidossa nyt muutamia koronapotilaita

Viikonloppuna yhdellä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin henkilökuntaan kuuluvalla todettiin koronatartunta, mutta hän ei ole altistanut muita henkilökuntaan kuuluvia tai potilaita. Kuva: Esko Tuovinen
Viikonloppuna yhdellä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin henkilökuntaan kuuluvalla todettiin koronatartunta, mutta hän ei ole altistanut muita henkilökuntaan kuuluvia tai potilaita. Kuva: Esko Tuovinen, arkisto

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä koronaviruksen vuoksi hoidettavana muutamia potilaita osastohoidossa. Tarkempaa lukua sairaanhoitopiiri ei kerro.

– He ovat selvästi oireilevia, mutta voivat muuten hyvin, johtajaylilääkäri Sally Järvelä kertoi torstain mediainfossa, joka pidettiin ryhmävideopuheluna.

Kukaan tämän hetken maakunnan koronapotilaista ei ole tehohoidossa.

Henkilökuntaan kuuluva sairastui

Viikonloppuna yhdellä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin henkilökuntaan kuuluvalla todettiin koronatartunta, mutta hän ei ole altistanut muita henkilökuntaan kuuluvia tai potilaita.

– Hän on sairastunut sunnuntaina, mutta ei ollut lauantaina töissä, ja tartuntavaaraa ei näin ollen sairaalassa ole ollut, Järvelä selvitti.

Tehohoitopaikkoja kuusinkertaisesti

Kanta-Hämeen keskussairaala on valmistautunut koronavirusepidemian pahenemiseen niin, että tehohoitopaikkojen määrä on yli kuusinkertaistettu.

– Tehohoitopaikkoja on nyt reippaasti yli 30. Tarkkaa lukua ei kerrota, Järvelä kertoi.

Normaalisti tehohoitopaikkoja on viidelle potilaalle.

Kanta-Hämeesseen on hankittu lisää hengityskoneita ja lisää ollaan hankkimassa. Lisäksi leikkaussalien hengityslaitteistoa on varattu koronaviruspotilaiden hoitoon, kun kiireettömiä leikkauksia on siirretty ja saleja on muutettu tehohoitopaikoiksi. HäSa

Uusimmat

Näkoislehti

10.7.2020

Fingerpori

comic