Lounais-Häme

Kanta-Hämeessä todettiin keskiviikkona yksi uusi koronatartunta – Keskussairaalan Järvelä: Uusi piikki alkaa tammikuun alussa

Kuvituskuva

Koronatilanteen ennustetaan pahenevan alkuvuonna.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelän mukaan tämän hetkisessä ennusteessa uusi piikki alkaa tammikuun alussa ja sen huippu sijoittuu tammi-helmikuun vaihteeseen. Koronatartuntojen määrä on ennusteessa korkeampi kuin tämän syksyn aallossa.

– Ennusteen toteutumiseen vaikuttaa se, kuinka turvallisesti joulun tapahtumia ja perhejuhlia vietetään.

Ennusteen mukaan piikki lähtee laskuun helmikuussa. Pääsiäiselle on taas odotettavissa uusi nousu tartuntaluvuissa, kuten tänä keväänä. Ensi kesästä ennustetaan jälleen koronan kannalta rauhallista. Syksylle odotetaan jo mahdollista rokotteen tuomaa suojaa.

Kanta-Hämeessä todettiin keskiviikon aikana yksi uusi koronatartunta. Tartunnan jäljitystyö on vielä kesken. Tapaus on Riihimäen seudulta.

Keskussairaalassa on koronaviruksen takia hoidossa yksi uusi potilas.

Järvelän mukaan maakunnassa korona on yhä kiihtymisvaiheessa, mutta tilanne on laantuva. Tällä hetkellä tartuntaketjut ovat pieniä, alle 10 hengen altistumisia. Odotettavissa on kuitenkin, että tartuntojen määrä voi taas kohota.

Järvelä pitää huolestuttavana edelleen jatkuvaa testauksen vähenemistä. Syksyn nuhaflunssakauden loputtua testejä oli alle 1500 viikossa. Maakunnan koronanyrkki arvioi tämänhetkisiä suosituksia ensi viikolla.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoi THL:n ja STM:n tilannekatsauksessa, että keskiviikkona Suomessa todettiin 198 koronatartuntaa.

Juttuun päivitetty alkuvuoden ennuste 12.11.2020 kello 11:38.

Lue myös: Koronarokotteesta tulossa maksuton kaikille – Vielä ei ole päätetty, ketkä suomalaisista saisivat ensin rokotteen

Uusimmat

Fingerpori

comic