Lounais-Häme Hämeenlinna

Kanta-Hämeessä todettu vain yksi koronavirustartunta viikon aikana – Tartunnalle altistuneita karanteenissa kymmenen

Suurin osa suomalaisten viimeaikaisista koronatartunnoista on peräisin ulkomailta. Elokuun alussa otetussa kuvassa lentokentän koronatestauspiste Helsinki-Vantaalla. Kuva: Arttu Laitala
Suurin osa suomalaisten viimeaikaisista koronatartunnoista on peräisin ulkomailta. Elokuun alussa otetussa kuvassa lentokentän koronatestauspiste Helsinki-Vantaalla. Kuva: Arttu Laitala

Kuluneiden seitsemän päivän aikana Kanta-Hämeessä on todettu ainoastaan yksi koronavirustartunta, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tiedottaa. Tartunta on peräisin ulkomaanmatkalta Keski-Euroopasta.

Tartunnoille altistuneita henkilöitä on määrätty karanteeniin yhteensä kymmenen.

Kanta-Hämeen asukkaiden tartuntalukujen kasvu on ollut vähäistä huhtikuusta lähtien. Viikkotasolla uusien tartuntojen määrät ovat olleet yksittäisiä, ja tartunnat ovat linkittyneet käytännössä lähes kokonaan yhteyksiin Uudellemaalle tai ulkomaille.

Keskiviikkoon 12. elokuuta mennessä koko maakunnassa on todettu yhteensä 122 Covid19 -tartuntaa.

Päivittäin Kanta-Hämeen keskussairaalassa otetaan noin 10–40 koronavirustestiä.

Lue myös: Kanta-Hämeessä koronatestiin pääsyä joutuu odottamaan enintään kaksi päivää – Testimäärät nelinkertaistuneet kesän hiljaisimmista ajoista (FL 12.8)

Suomessa on todettu vuorokauden aikana 19 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tartuntoja on nyt yhteensä 7  642.

Suurin osa tartunnoista on todettu Uudellamaalla, jossa on kaikkiaan 5  565 tartuntaa. Kaupungeista eniten tartuntoja on Helsingissä, missä on todettu 2  838 tartuntaa. Seuraavaksi eniten tartuntoja on todettu Vantaalla (931) ja Espoossa (887).  FL, STT

 

Lue myös: Kanta-Hämeen keskussairaalan koronakohortti on poikkeusaikojen ilmentymä – Vuorovastaavakin istuu liinavaatekomerossa (8.8.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic