Lounais-Häme

Kanta-Hämeessä voi jatkossa järjestää 50 hengen ulkotilaisuuksia – Suuremmatkin ulkotapahtumat mahdollisia

Mitäs mitäs mitäs -festivaalia juhlitaan elokuussa viidettä kertaa Urjalan Nuutajärvellä. Viime vuonna tapahtumassa oli yli tuhat kävijää. Kuva: Juha Kurri
Ulkotapahtumia voi jatkossa järjestää yli 50 hengelle tietyin ehdoin. Kuva: Juha Kurri

Etelä-Suomen aluehallintovirasto sallii 5. kesäkuuta alkaen 50 hengen ulkotapahtumien järjestämisen Kanta-Hämeessä. Ulkotilojen tulee olla rajatut. Kanta-Hämeen pandemiaryhmä esitti aiemmin aville, että sekä ulko- että sisätapahtumien kokoontumisrajoitukset pysyisivät ennallaan.

Suurempiakin tapahtumia voi kuitenkin järjestää, jos tilassa on käytettävissä korkeintaan 50 hengen katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavia alueita. Lohkojen välillä on oltava selkeä suojavyöhyke ja jokaiselle lohkolle tulee olla omat kulkureitit, palvelut kuten saniteettitilat ja henkilökunta.

Kaikissa ulkotapahtumissa tulee varmistaa mahdollisuus fyysisen kontaktin välttämiseen. Tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita. Tilassa on noudatettava hygieniavaatimuksia ja THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön laatimaa ohjeistusta.

Sisätiloissa järjestettävien tapahtumien henkilömäärä rajoitetaan yhä kymmeneen leviämisvaiheen ja epidemiatilanteen takia. Päätökset ovat voimassa 30. kesäkuuta asti.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic