Lounais-Häme Forssa

Kanta-Hämeessä yksitoista uutta koronatartuntaa - Katso tästä kotikuntasi sairastuneiden kokonaismäärä

Forssassa, Ypäjällä ja Tammelassa todettu yksi uusi tartunta. THL:n mukaan kantahämäläisistä ensimmäisen koronarokotteen on saanut noin joka kymmenes. Yksi iäkkäämpien ikäryhmä on saanut rokotuksia selvästi muita vähemmän.
Aihekuva. Kuva: Juha Neuvonen
THL:n mukaan Suomessa on tehty noin 3,5 miljoonaa koronavirustestiä. Kuva: Juha Neuvonen

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän tartuntatautiyksikkö kehottaa kaikkia K-Citymarket Forssassa viime viikon torstaina tai perjantaina kello 8-14 asioineita asiakkaita tarkkailemaan oireitaan erityisen tarkasti 14 vuorokautta myymälässä asioimisen jälkeen ja hakeutumaan koronavirusnäytteenottoon, mikäli oireita ilmenee.

Tiistain aikana Forssan seuduilla todettiin kolme uutta tartuntaa.

Tartuntatautilääkäri Teppo Tähtinen Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymästä tarkentaa, että yksi tartunnoista on todettu Forssassa, yksi Ypäjällä ja yksi Tammelassa. Testeistä yksi otettiin lauantaina ja kaksi maanantaina.

– Yhden jäljet vievät Säkylän varuskuntaan, yhden Helsingin seudulle ja yksi on perhepiirissä sattunut tartunta, Tähtinen kertoo.

Kanta-Hämeessä todettiin tiistaina kaikkiaan yksitoista uutta koronatartuntaa. Tartuntaketjut on saatu jäljitettyä viiden potilaan osalta. Tartunnoista yksi oli peräisin ulkomailta.

 

THL:n mukaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen asukkaista 10,4 prosenttia on keskiviikkoon mennessä saanut ensimmäisen koronarokotteen. Vahvisterokotteen on saanut vasta noin 2 prosenttia.

Yli 80-vuotiaista kantahämäläisistä ensimmäisen rokotteen on saanut jo noin 67 prosenttia. 75-79 -vuotiaista yhden kerran on rokotettu noin joka viides ja 60-69 -vuotiaista hieman yli joka kymmenes.

70-74 -vuotiaista on rokotettu vain 5,6 prosenttia, sillä ikäryhmä on kahden eri rokotevalmistajan ”väliinputoaja”.

Suomessa tällä hetkellä laajimmin käytössä olevan Pfizer-Biontechin rokotteella massarokotukset aloitettiin iäkkäimmistä ja laitoshoidossa asuvista, kun taas AstraZenecan koronarokotetta suositellaan toistaiseksi alle 70-vuotiaiden rokottamiseen.

Tiedot selviävät THL:n verkossa julkaisemasta, jatkuvasti päivittyvästä rokotusdatasta. Maakunnan rokotekattavuus on valtakunnallisesti vertailtuna keskitasoa.

Lue myös: Yli 70-vuotiaiden rokottaminen vauhdittumassa – Seuraavaksi on ratkaistava työikäisten rokotusjärjestys

 

Maakunnan kuluneiden 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku oli keskiviikkona 10. maaliskuuta 88,3.

Tätä edeltävien kahden viikon luku oli 49,7. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää ajanjaksolla 100 000 asukasta kohden.

THL julkaisee paikkakuntakohtaiset tiedot tartunnoista. Oheisen taulukon tiedot perustuvat THL:n 10. maaliskuuta päivittämiin tietoihin.

Koronavirustartunnat Kanta-Hämeessä paikkakunnittain

Forssan seutu:

Forssa 37

Tammela 20

Jokioinen 18

Ypäjä 8

Humppilasta ei ole yksilöityä tietoa, koska tapauksia on paikkakunnalla todettu alle 5 kappaletta.

Hämeenlinnan seutu:

Hämeenlinna 523

Janakkala 66

Hattula 54

Riihimäen seutu:

Riihimäki 248

Loppi 60

Hausjärvi 49

 

Suomessa on todettu kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona.

Yhteensä koronavirukseen liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa 779.

Sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi nyt 256 ihmistä, joista tehohoidossa on 43. Sairaalahoidossa on nyt kahdeksan ihmistä enemmän kuin eilen. Tehohoidossa olevien määrä on kasvanut eilisestä kolmella.

Aiemmin tänään raportoitiin 779 uutta koronatartuntaa. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 2  452 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Koko epidemian aikana tartuntoja on todettu yhteensä 63  889.

 

Tartuntojen ilmaantuvuus on nousussa valtakunnallisesti. Ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohti on koko maan tasolla lähes 151 tartuntaa viimeisen kahden viikon ajalta.

Selvästi korkeampi ilmaantuvuus on Ahvenanmaalla (378) sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella (308).

 

Ensimmäinen koronarokoteannos on Suomessa annettu yli 515  000 ihmiselle, THL kertoo. Määrä on kasvanut eilisestä noin 25  000:lla.

Kaksiosaisen rokotteen toisen annoksen on saanut runsaat 85  000 ihmistä.

Rokotekattavuus Suomessa on koko väestössä ensimmäisen annoksen osalta 9,2 prosenttia ja toisen annoksen osalta 1,5 prosenttia.

Valtaosa rokotteen saaneista on yli 80-vuotiaita, joista yli 215  000 on saanut ainakin ensimmäisen rokoteannoksen. FL-STT

 

Uutinen päivitetty kauttaaltaan 10.3. kello 18.33.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic