Lounais-Häme

Kantahämäläinen mies tuomittiin vuosien vankeuteen alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Turun hovioikeus vapautti helmikuussa irakilaiskaksoset raskaista terrorismi- ja sotarikossyytteistä. Todisteiden hankkiminen tulee olemaan vaikeaa myös sota-alueelta palaavien suomalaisten osalta. Kuva: Lennart Holmberg
Turun hovioikeus vahvisti maanantaina vuonna 1988 syntyneen miehen tuomion lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Turun hovioikeus vahvisti maanantaina vuonna 1988 syntyneen miehen tuomion lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hovioikeus piti voimassa viime vuonna Kanta-Hämeen käräjäoikeuden määräämän viiden vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen kolmesta eri syytteestä, joiden jokaisen nimike oli törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Tuomiosta vähennetään noin kuukauden mittainen vankeusaika vuonna 2018 sekä miehen käräjäoikeuden tuomion jälkeen tähän mennessä suorittama noin 9 kuukauden vankeusaika.

Rikokset olivat tapahtuneet vuosina 2013­-2014, vuonna 2015 ja vuosina 2016-2018. Miehellä oli useita uhreja. Tapahtumien kuvaus sekä oikeudenkäyntien todistelu on pääosin salattu, sillä asianomistajat olivat rikosten tapahtuma-aikaan alaikäisiä.

Käräjäoikeuden tuomiosta valittanut mies oli vaatinut osan rikossyytteistä hylkäämistä tai tuomion lieventämistä sekä hänelle määrättyjen korvausten alentamista. Hän oli tunnustanut osan rikoksista, mutta ei pitänyt niitä törkeinä.

Mies on tuomittu aikaisemmin sakkorangaistukseen lievemmästä alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta.

Forssan Lehti ei julkaise tuomitun nimeä uhrien yksityisyyden suojelemiseksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic