Lounais-Häme

Kantasairaala-hanke aseman viereen tyssäsi - sairaanhoitopiiri olisi halunnut nopeampaa toimintaa

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri lopetti neuvottelut uuden sairaalan rakentamisesta Hämeenlinnan rautatieaseman lähistölle.

Sairaanhoitopiiri neuvotteli asiasta muun muassa Liikenneviraston kanssa ja lopputulokseksi tuli, että paikka unohdetaan.

Neuvottelut tarvittavien muutosten aikaansaamiseksi eivät edenneet tarpeeksi nopeasti.

-Liikenneviraston puunkuormauspaikan siirtäminen oli vaikeaa nopealla aikataululla, sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen selventää.

Hän harmitteli, ettei yhteisymmärrykseen päästy.

-Sairaanhoitopiiri ei kuitenkaan voi lukkiutua yhteen vaihtoehtoon hinnalla millä hyvänsä.

Juvonen toteaa, että riskit nykyisen kiinteistön osalta muuttuvat tehtyjen ammattilaisarvioiden mukaan liian suureksi, jos päätöksenteko venyy kohtuuttomasti.

Myös sairaanhoitopiirin tekemä allianssikilpailutus sairaalan suunnittelusta ja rakennuttamisesta edellyttää selkeää päätöksentekoa ja etenemistä asiassa.

-Kuluneella viikolla käytyjen neuvottelujen perusteella olemme päättäneet jatkaa hankkeen suunnittelua omalle tontillemme Ahvenistolle, Juvonen summaa.

Päätös tarkoittaa myös sitä, että neuvottelut Puolustusvoimien ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa keskeytyvät.

Kantasairaala-hanketta valmisteltiin ensisijaisesti Harvialantien tontille.

Juvosen mukaan erikoissairaanhoidon osalta uusi sairaala pystytään rakentamaan myös nykyiselle tontille, mutta maakunnan kannalta tavoitteet aidosta sote-integraatiosta perusterveydenhuollon kanssa vaativat uutta tarkastelua.

-Asia tuodaan päätöksentekoon uudelleen valmisteltuna keväällä 2018. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic