Lounais-Häme

Kantelus ei jää seinäruusuksi

FITNESS

Forssa

Maija Kantelus mittaa kuntonsa ensi viikonloppuna Women’s physiquessa Helsingin Kulttuuritalossa käytävässä Fitness Classic -tapahtumassa. Vaikka kisa on Kanteluksen ensimmäinen fitnessurheilussa, hän ei lähde lavalle vain joukon jatkoksi.

Kantelus aikoo erottua muista ja menestyä. Vähimmäistavoite on selvitä kahden parhaan joukkoon, mikä toisi tammelalaiselle paikan lajin EM-kisoihin.

– En ole niitä, jotka menevät kilpailuihin tekemään vain parhaansa. Olen tehnyt niin paljon töitä, että lähden ihan selkeästi voittamaan, Kantelus sanoo.

KISAPROJEKTI ON ollut pitkä urakka. Kanteluksen piti alkujaan nousta lavalle jo pari vuotta sitten, mutta silloin kisaaminen lykkääntyi pahan kolarin takia. Seuraava tähtäin oli siitä vuoden päässä, mutta sillä kertaa kisa jäi sairastumisen takia.

Nyt kaikki on kunnossa. Nainen on vuosien tinkimättömän harjoittelun jäljiltä huikeassa tikissä.

Lihakset on treenattu Women’s physiqueen sopiviksi. Erottuviksi ja urheilullisiksi, mutta ei niin suuriksi kuin kehonrakennuksessa.

DIEETTI ON mennyt hyvin. Voimia on tallella, vaikka rasvat on tiristetty tiukkaakin tiukempaan kahteen prosenttiin.

– Kireys ja tasapainoinen lihasmassa ovat vahvuuteni. Olen sopusuhtainen, eikä niin, että yläkroppa olisi paljon alakroppaa vahvempi.

Jalkojensa eteen Kantelus on joutunut tekemään erityisen paljon töitä, niihin on ollut vaikea rakentaa massaa. Urakointi on tuonut tulosta, hän on tyytyväinen kokonaispakettiin.

– Tuplahauikset ja aseistariisuva hymy. Ne räväyttämällä tuomarit eivät huomaa jalkojani, Kantelus vitsailee.

KANTELUKSEN VANKKA urheilutausta on auttanut valmistautumisessa fitnesskisoihin. Liikuntaa hän on harrastanut pikkutytöstä saakka, ennen fitnesstä vakavimmin judoa, nyrkkeilyä ja kahvakuulailua.

Kuntosalilla Kantelus on harjoitellut kahdeksan vuotta, niistä neljä tavoitteellisesti. Kipinä kisaamisen syttyi sen jälkeen, kun hän voitti Optimal Performancen Muscle Madness -haastekisan ja sai palkinnoksi valmennuslahjakortin.

– Silloin selvisi, että fyysiset ominaisuuteni mahdollistavat menestymisen tässä lajissa.

Wadan antidopingohjelmaa noudattavan Suomen Fitnessurheilu ry:n naisten kilpailulajit ovat Bikini fitness, Body fitness ja Women’s physique. Naisten kehonrakennus ei kuulu liiton lajeihin.

Women’s physiquessa kilpailijan pitää olla urheilullisesti treenattu, mutta kuitenkin naisellinen. Fysiikka saa olla lihaksikkaampi ja lihakset erottuvampia kuin Body fitnessissä. Massaa ei saa olla kuitenkaan niin paljon kuin kehonrakennuksessa.

– Lajivalintani oli selvä. Tässä ei tarvitse pitää korkokenkiä niin kuin Bikini- ja Body fitneksessä.

KANTELUKSEN urheilu-uran jatko on vielä auki. Vaativa laji kiinnostaa, mutta paljon riippuu siitä, miten Kulttuuritalon lavalla menee.

– Jos pärjään, voi avautua tilaisuuksia, joita ei kannata jättää käyttämättä, Kantelus pohtii.

Nyrkkeilijästä fitnessurheilijaksi
37-vuotias tammelalaisurheilija.Avainasiakaspäällikkö, myös personal trainer ja liikunnanohjaaja.Vankka urheilutausta jo ennen fitnesstä. Harrastanut judoa, nyrkkeilyä ja kahvakuulailua.Menestynyt hyvin nyrkkeilyssä, jossa viisi SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi.Saliharjoittelua takana kahdeksan vuotta, tavoitteellisesti neljä.LAJI WOMEN’S PHYSIQUEADT:n alaisessa Women’s physiquessa kilpailijan pitää olla urheilullinen, mutta myös naisellinen.Fysiikka saa olla lihaksikkaampi ja lihasten erottuvuus selväpiirteisempi kuin Body fitnessissä. Lihasmassa ja erottuvuus eivät saa kuitenkaan olla kuin kehonrakennuksessa.Maijan motto: ”Älä jää odottamaan unelmiesi toteutumista, kun koskaan ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan. Äläkä pidä mielessä vain päämäärää, vaan muista nauttia myös matkasta.”

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti