Lounais-Häme

Kärähtänyt mikroaaltouuni tyhjensi eduskuntatalon kesken täysistunnon - hälytys ei kuulunut istuntosaliin

Helsinki
25.10.2018, 18:07

Kotimaa

Eduskunnan päärakennus evakuoitiin toviksi palohälytyksen takia myöhään torstai-iltapäivänä. STT:n paikalla olleen toimittajan mukaan palohälytys ei kuulunut istuntosaliin. Sali tyhjennettiin vasta, kun puhemiehelle tultiin kertomaan hälytyksestä.
Kansanedustaja Pertti Salolainen (kok.) tviittaa, että palohälytys paljasti vakavia puutteita eduskunnan evakuoinnissa.
– Pääovet olivat kiinni ja edustajat joutuivat menemään pyöröovista yksi kerrallaan ulos kulkukortillaan. Samoin kävi sisäänmenossa. Uskomatonta!! Salolainen kirjoittaa.
Eduskunnan turvallisuusjohtajan Jukka Savolan mukaan voi olla, etteivät palohälytykset kuulu istuntosalissa istunnon ollessa käynnissä. Salolaisen kritiikkiin hän ei halua ottaa kantaa.
– En ota kantaa edustajan tviitteihin. Edustajalla on oma näkemys asioista.
Savola painottaa, että kukaan ei ollut minkäänlaisessa vaarassa tilanteessa.
– Virkamiehenä en voi kertoa, miten meidän systeemimme toimivat. Vetoan siihen, että ne ovat turvallisuusasioita, jotka eivät ole julkisia, enkä minä voi niihin ottaa kantaa.
Savola kertoo, että tilanteessa toimittiin juuri niin kuin pitääkin, eli paikalla oleva henkilökunta huolehti evakuoinnista.
Hälytyksen syy oli vikaantunut mikroaaltouuni, joka alkoi savuta. Eduskunnan turvallisuusjohtaja kertoi STT:lle klo 17:n jälkeen, että kaikki ovat päässeet takaisin sisälle ja työ päärakennuksessa jatkuu normaalisti.


Korjattu aiempaa uutista klo 18.07: Haastatellun titteli on turvallisuusjohtaja (ei turvallisuuspäällikkö), ja hänen sukunimensä on Savola (ei Salonen).

https://twitter.com/Psalolainen/status/1055467027941470208

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic