Lounais-Häme

Käräjäoikeus vapautti Hämeen poliisin kiinniottamat nettihuijarit

Hämeen poliisilla on tutkittavana laaja nettipetosten sarja, jossa pariskunnan epäillään syyllistyneen yli 45 rikokseen. Uusia rikosilmoituksia tulee tällä hetkellä lähes päivittäin. Pariskunnan epäillään erehdyttäneen internetin myyntifoorumeilla asianomistajia lupaamalla myydä erilaisia tuotteita. Tuotteina on ollut puhelimia, äitiyspakkauksia ja tietokoneita. Kun asianomistajat ovat maksaneet kauppasumman epäiltyjen käytössä olleelle tilille, tuotetta ei ole toimitettu.

Toinen epäillyistä oli määrättynä matkustuskieltoon, jota hän rikkoi syyllistymällä jatkuvasti uusiin rikoksiin. Poliisi esitti perjantaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudelle epäiltyjen vangitsemista jatkamisvaaran vuoksi sekä epäiltyjen rikoskierteen katkaisemiseksi. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan vangitsemiselle ei ole perusteita, ja epäillyt vapautettiin.

Poliisi varoittaa netin kauppapaikoilla operoivista huijareista. Ostajien tulee varmistua tuotteen olemassaolosta ja toimittamisesta ennen tuotteen maksamista. Vain näin toimien on mahdollista käydä luotettavasti kauppaa netin välityksellä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic